CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İtirazlar da YSK'nın kararları da iyi niyetli değil. Bakanların elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır? Bu nasıl bir seçim süreci. Seçim kaybedilince hazırlanan senaryo seçim gecesi yürürlüğe sokulmuştur.

Öyle görülüyorki sandık başında düşülen herhangi bir şerh yoktur. Bu nasıl oluyor, bu kadar adamın gözü önünde. Benim Erdoğan'a tavsiyem, bunlarla uğraşacağına bu adamların görevlerine son vermen. İktidar şerh düşülmemesine rağmen sandıkların tekrar sayılmasını istemiştir. Bu hukuki değildir.

Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir.

Kazandığımız seçimi çaldırmayacağız.

12.30 itibarıyla, bizim örgütlerimizin takip ettiği verilere göre, İstanbul'da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209'unda, kabaca yüzde 49'unda sayım işlemi bitmiştir. YSK'nin son verilerine göre Sayın Binali Yıldırım'ın aldığı oy 4 miyon 153 bin 582'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkı ile öndedir. Ortaya çıkan veriler normal koşullarda bu farkın kapanamayacağını göstermektedir. Biz sandıkların sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz.