CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP’nin ÖSO’yu bu kadarsahiplenmesini ardında ileriye dönük bir hesap olduğunu iddia ederek, “Suriyelilere harcandığı belirtilen 30 milyar doların nereye gittiği belli değil. Birde üstüne son yıllarda örtülü ödenekte eşi benzeri görülmemiş bir harcama var. AKP ileride bu paraların hesabı sorulursa ‘Biz o paraları ÖSO için harcadık’ demek için ÖSO’yu dilinden düşürmüyor. Yandaşa, seçim - propaganda kampanyalarına giden paralar ÖSO’ya gitti diyerek işi kapatacaklar” diye konuştu.

“ÖSO, ABD VE AKP İMALİ”


Erdoğan’ın ÖSO’yu Kuvayi Milliye’ye benzetmesinin Kuvayi Milliye’ye bir hakaret olduğunu belirten Cankurtaran, “Erdoğan, ABD yönetimine seslenerek ‘Ya biz Özgür Suriye Ordusu’nu ey Amerika seninle beraber kurduk ya, Obama yönetimiyle beraber kurduk' demedi mi? ÖSO’nun bir ABD ve AKP ürünü olduğu ortada iken nasıl ÖSO’yu Kuvayi Milliye’ye benzetirsin. O durumda biri kalkıp Kuvayi Milliye’yi de mi ABD kurdu dese ne cevap vereceksin? Erdoğan, sözlerinin nereye varacağını bilmeden ağzına geleni söylüyor” diye konuştu

“DÜNÜN FETÖ HAYRANLARI BUGÜN ÖSO HAYRANI OLDU”


CHP’nin uyarılarının makul ve yerinde olduğunu belirten Cankurtaran, “Buna karşın bakıyorsun tam koro halinde hücumdalar. Dünün FETÖ hayranları bugün ÖSO hayranı oldu. Geçmişte biz FETÖ’yle ilgili uyarıda bulunduğumuzda bizi suçlayanlar yine aynı argümanlarla suçluyorlar" dedi.