CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’Milli Marş’’ açıklamaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Milli Marşın gündeme getirilmesini, ‘’Algı operasyonu‘’ olarak niteleyen Bayır, Cumhurbaşkanının bu konu üzerinden ‘’Yeni bir Türkiye yaratmak istediğini’’ de iddia etti.
İşte o açıklama;

İSTİKLAL MARŞIMIZ TARTIŞMAYA DAHİ AÇILAMAZ


Bir ülkenin onurlu mücadelesinin gerçeği o ülkenin marşıdır. Kurtuluş mücadelesinin simgesi olan kanla ve gözyaşıyla yazılan İstiklal Marşımız tartışmaya dahi açılamaz. İktidarda kalabilmeleri için ‘’Algı operasyonları‘’ gerçekleştirme konusunda uzmanlaşan AKP, yine yeni bir algı operasyonu ile gündem değiştirmeye çalışıyor.
Ohal’in devam etmesinden yararlanarak, toplumu korku imparatorluğu ile susturmaya çalışıyor. Çünkü hukukun, eğitimin, ekonominin, işsizliğin, KHK mağdurlarının, özelleştirilmek istenen şeker fabrikalarının, halk arasında konuşulmasını istemiyor. Tüm bunları halkımızın unutması için de, yandaş medyasını kullanarak her gün yeni bir gündem yaratmak için uğraşıyorlar.

YENİ TÜRKİYE YARATMAK İSTİYORLAR


Yeni Türkiye'yi, hain darbe girişimi 15 Temmuz’la taçlandırarak yeni marşlar yazmayı planlıyorlar. Tek millet, tek vatan, tek bayrak nidaları büyük bir aldatmacadan başka bir şey değil. Şimdi sıra İstiklal Marşı’mıza mı geldi? Hatırlayalım! Ülkemizi ‘’Eski Türkiye‘’ diye nitelendirdiler. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıracaklarını söylediler. Okullarımızdan Andımızı kaldırdılar. İstiklal Marşı okunurken ayağa kalmayıp; Türk Bayrağı'na, Mustafa Kemal'e, Çanakkale'de vatan toprakları uğruna canını veren şehitlerimize en büyük saygısızlıkları yaptılar, Türk Bayrağı demeyelim, Türkiyeli bayrağı diyelim hatta ve hatta Türk Milleti demeyelim, Türkiye Milleti diyelim diyenler de oldu. Atatürk'ün ismini camilerde okutulan hutbelerden çıkardılar. 19 Mayıs törenlerini yasakladılar. 23 Nisan, 29 Ekim törenlerine ‘’Hastalandım‘’ bahanesiyle katılmadılar. 10 Kasım törenlerine seyahatteyim bahanesiyle katılmadılar. Atatürk anıtlarına çelenk koymayı izne bağlayarak yasaklamaya kalktılar.

Stadyumlarda adı, ‘’Atatürk’’ olanları yıktılar, başka isimler verdiler. Valiliklerden, Ziraat Bankası’ndan tabelalarının önünden TC'yi sildiler. İki Ayyaş dediler. Atatürk döneminde Atatürk Orman Çiftliği'nde ‘’Çocuklara bira içiriyorlardı’’ dediler. Atatürk döneminde, ‘’Camiler ahır yapıldı’’ yalanlarını söylediler. 600 yıllık imparatorluğun reklam arası idi, ‘’Cumhuriyet’’ dediler. Sırf devrim alfabesine karşı çıkmak için Türkçe‘ye bile savaş açtılar, Osmanlıcayı zorunlu ders yapmaya kalktılar. Türkçeyle felsefe yapılamaz dediler. İzmir Marşı'na siyasi dediler, bu marş çalınmasın dediler. Atatürk heykellerine saldırılmasına, yakılmasına, depolara kaldırılmasına göz yumdular. Sizlerin gerçek amacı; Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini 2023 yılına kadar yani Cumhuriyet’in 100. Yılında yok etmek. Biz Yurtsever’ler buna asla izin vermeyeceğiz.

Çocuklarımıza, torunlarımıza Trablusgarp Savaşını, İkinci Balkan Savaşını, Çanakkale Savaşını, Kafkas Cephesini, Suriye-Filistin Cephesini, Kurtuluş Savaşını, Sakarya Savaşını, Büyük Taarruz’u, Milli Mücadele kahramanlarını, Mustafa Kemal’i, güzel ahlakı, adaleti, hukuku, yurtseverliği öğretmeye devam edeceğiz.