CHP İzmir İl ve ilçe kadın kolları başkanlıkları için yapılacak seçimler 15 Şubat'a kadar tamamlanacak. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, adaylık konusunda net konuşmadı.

CHP İzmir'de, ilçe başkanlıkları için yapılacak seçimlerin takvimi netleşti. İlçe başkanlarının ardından ilçe kadın kolları ile il kadın kollarının seçim takvimi de şekillendi. Buna göre ilçe kadın kollarının, Aralık ayı içerisinde tamamlaması gerekiyor. İl Başkanı Nurşen Balcı, adaylık konusunda henüz fikrini netleştirmedi. Partili kadınlarla görüşen Başkan Balcı, kararsız. Adalık için 'Yüzde 50 olabilirim, yüzde 50 olmayabilirim' diyen Balcı, nabız yokluyor. Partili kadınlarla fikir alışverişinde bulunduktan sonra kararını netleştirecek olan Balcı, yol arkadaşlarından o ışığı alırsa, adaylığa göz kırpabilir. Başkan Balcı; “Aday olup olmama konusunda henüz net fikrimi vermedim. Aday olabilirim de olmayabilirim de” dedi.

KADINLARA GÜVENİYORUM

Öte yandan ilçe kadın kolları için yapılacak seçimlerin hazırlıklarını yapmaya başladıklarını açıklayan Nurşen Balcı, bu seçimlerin birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir yarışın yaşanacağını düşündüğünü söyledi. Balcı; “Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Seçimlerin, şenlik havası içerisinde tamamlanacağına kuşkum yok. Kadınların seçiminde sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Endişe duymuyorum. Partili kadın arkadaşlarımıza güveniyorum. Arkadaşlarımızın sağduyulu davranacağına eminim. Problem yaşanmayacak. Herkes birbirine anlayışla yaklaşır” dedi. Kadınların hazırlık yaptığı bir diğer konun ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankadar'da düzenleyeceği Kadın Çalıştay'ı. 5 Aralık'ta Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verildiği gün olması nedeniyle düzenlenen çalıştaya katılacaklarını ve hazırlıkların sürdüğünü belirten Balcı, bu tarihin anlamını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

İYİ PARTİ YORUMU

Meral Akşener'in önderliğinde kurulan ve kadın lider olduğu için özellikle kadınların da dikkatini çeken İYİ Parti'ye dair de konuşan Balcı; “Kadın lider olması tabi ki güzel bir şey. Ama öncelik olan partinin görüşleridir. CHP de kadına değer veren bir partidir. CHP’yi Atatürk’ün kurduğunu ve kadın haklarının onun zamanında verildiğini biliyoruz. Sadece kadın lider olması çok bir şey ifade etmez. İzmirli kadınlar CHP’den vazgeçmezler. İlkelerinden de vazgeçmezler. Sadece kadın diye bir lidere oy vermezler. Görüşlere oy verirler. Önemli olan kadın erkek değil ilkelerdir. Kadınlarımızın ayakları üzerinde duran bir partiye oy vereceklerini düşünüyorum” dedi. Umut KARAKOYUN