CHP’li Arslan: Sivas’ın aydınlatılması başta iktidar olmak üzere tüm siyasilerin sorumluluğundadır.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Sivas Katliamı nedeni ile bir açıklama yayınladı. Sivas’ta yaşananları vahşet olarak nitelendiren Arslan “Madımak için adalet arayışımız devam edecek” dedi.

2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalarımıza kazındı diye ifade eden Arslan, “Aydınlar, sanatçılar, şairler Pir Sultan Abdal’ı anmak ve bir dizi etkinliği gerçekleştirmek için gitmişti Sivas'a. Aziz Nesin, Metin Altıok, Nesimi Çimen, Hasret Gültekin, Behçet Aysan, Uğur Kaynar, Asım Bezirci ve daha pek çok şair, yazar, sanatçı, düşünür… Yitirilenlerin en yaşlısı Asım Bezirci, en küçüğü ise folklor gösterisi için oraya gelen 12 yaşındaki masum Koray Kaya’ydı. Bu insanların tek gayesi, toplum için üretmek ve dünyanın karanlık yüzünü aydınlığa kavuşturmaktı. Kendilerinden 400 yıl önce yaşayan Pir Sultan Abdal'ı anmak isteyen canlar, konakladıkları Madımak Oteli'nde Türkiye'nin gözleri önünde vahşice, diri diri yakıldı” dedi.

OTEL HALA ‘UTANÇ MÜZESİ’ YAPILMADI


Katliamın üzerinden 25 yıl geçtiğini fakat acısının hala dinmediğini belirten Arslan, “Failler halen cezalarını bulmadı. Otel halen utanç müzesi yapılmadı. Madımak için adalet arayışımız devam edecek. Katliamın sorumlusu sadece eylemi gerçekleştirenler değil, aynı zamanda onlara bu zeminleri hazırlayanlardır” diye ifade etti.
Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, olayın tüm yönleri ile aydınlatılması başta iktidar olmak üzere tüm siyasilerin sorumluluğundadır diye belirten Arslan, “Sivas kalbimizde büyük bir acı, dinmeyecek. Ateşi halen yanıyor içimizde, asla sönmeyecek. Sivas için adalet arayışımız, var olduğumuz müddetçe devam edecek. Canlarımızı rahmet, saygı ve özlemle anıyorum” dedi.