Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU- ÖZEL/ AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, 9 Eylül TV'de yayınlanan Gündem Kahvesi programının konuğu oldu. Gökçe Adar Çubukçıoğlu'nun sorularını yanıtlayan Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un ilçeye hiç bir hizmet vermediğini söyledi. Abdül Batur'un amacının Konak'a hizmet olmadığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına oynadığını iddia eden Başdaş, şunları söyledi: “Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, büyükşehir belediyesi başkanlığına yüzde yüz oynuyor. Bunu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer biliyor. Kendi aralarındaki çekişme yüzünden Konak zarar görüyor. Abdül Batur'un, ilçeye verdiği hiç bir hizmeti yok. Bütün sokaklar haritaya dönmüş durumda. Vatandaş, belediyeyi arıyor. 'Orası Büyükşehir Belediyesi yetkisinde' diyor. Olan Konaklılara oluyor.”

'DEĞİŞİKLİK MÜMKÜN DEĞİL'

Gültepe'deki imar planları değişikliği hakkında da konuşan Başdaş, “Ben otuz yedi yıldır Konak'ta oturuyorum. Konak'a gelen belediye başkanlarının hepsinin söylediği; 'Gültepe'nin imar planlarını değiştireceğim'. Hiç biri bunu gerçekleştiremeden gitti. Hepsi yalan söyleyerek, oy devşirdi. Bunu Abdül Batur da yaptı. 'Ben Gültepe'yi değiştireceğim' diye oy aldı. Abdül Batur da öyle oy aldı. Bizi Ben imar planlarını görünce 'Bu uygulanacak bir plan değil' dedim. Tekrar söylüyorum, uygulanacak bir imar plan değil. Şimdiki imar  planlarında, 'senin beş katlı evin var ben sana bir kat veririm' diyor. Kim kabul edecek bunu? 'Narlıdere'de yaptım' diyor. Gidin sorun Narlıderelilere. Orada bunu yapacak boş alan vardı. Ayrıca, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 'Enkaz devraldım, belediyeyi borçla devraldım' diyor. Biz Konak Belediyesi'ni borçsuz devrettik. Kasada, 50 milyon TL para vardı. Şimdi, belediye 2-3 milyon TL borç içerisinde. Bu borça rağmen ilçeye ne yapılıyor?” ifadelerini kullandı. Başdaş, şöyle devam etti: “Abdül Batur, 'Ben beş yılımı doldurayım, burada vakit geçireyim. Beş yıl sonra da büyükşehir belediye başkanlığına aday olayım' açık açık diyor.”

'BİN 300 KİŞİNİN YANINDAYIM'

EXPO 2026'nın Yeşildere'de yapılacak olmasının bin 300 haneyi mağdur ettiğini ileri süren Başdaş, şunları söyledi: “2020'nin sonlarında, EXPO 2026 İzmir'e kazandırıldı. Biz, İzmir'e bir proje kazandırılmasından dolayı çok sevindik. Bu projenin yeri, Pınarbaşı olarak belirlendi. Sonra 2021 yılında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bayraklı deprem konutlarını ziyaret etmek için Bayraklı'dan giderken, Yeşildere'ye indi. 'Konak'a hiç yakışmayan bir manzara var' dedi. Bakanımız, valimiz, il yöneticilerimiz hepsi arabadan indi. Bakan Kurum, iki etap şeklinde o bölgeye konut yapacağını söyledi. Aradan 5-6 ay geçti. 30 yıldır kentsel dönüşümle ilgili bir adım atamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, EXPO'yu Pınarbaşı'ndan alıp, Yeşildere'de yapma kararı verdi. Amaçları EXPO değil, Bakanın söylediği projeyi yaptırmamak. Şimdi, orada yaşayan vatandaşlar çaresizlik içerisinde. Ne doğal gazları var ne yaşam alanları var. Bin 300 hane, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne itiraz etti ama itirazları CHP ve İYİ Parti oylarıyla reddedildi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım.” Başdaş'ın iddialarına, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur sessiz kaldı.

'Vatandaş Konak'tan kaçıyor'

Ege Mahallesi vatandaşlarının da tapu sorunu olduğunu söyleyen Başdaş, “Ege Mahallesi'ndeki, tapu sorununu yaklaşık bir buçuk yıldır dile getiriyorum. 7 bloktan oluşan yüz yirmiye yakın ev yapmışlar. O zaman bin TL-bin 500 TL bedelle vatandaşlara satılmış, vatandaşların da çoğu taksitlerini ödemiş ama pek çoğu ipotekli. Haciz mektupları gönderilmiş. Bu paraları o vatandaşlar nasıl ödesin? Tunç Soyer'e sesleniyoruz, gel bu ipotek bedellerini ve hacizleri kaldır. Tapularını vatandaşlarına ver. Sonra kentsel dönüşümde vatandaşla anlaş. Eğer Sayın Tunç Soyer veya Abdül Batur bu işi yapamayacaksa, birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gidelim. Bakanlıktan yardım isteyelim” diye konuştu. Başdaş, “Son 15 yılda 75 bin kişi göç etti. Bunların hepsi Konak'tan kaçıyor. İzmir'in 13 ilçe nüfusundan daha fazla kişi, hizmet alamadıkları için ilçeden uzak yerlere gidiyor. 75 tane mahallemizde doğal gaz yok, hizmet sıfır” şeklinde devam etti.