CHP İzmir İl Başkanı Güven, İzmir'de belediye başkan adayı arayışına girmenin doğru olmadığını belirterek, sürecin krik olduğunu ve bu nedenle Kocaoğlu ile yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerin önemide dikkat çekti. Kıyasıya bir rekabetin yaşanacağı 2019'da, CHP'nin başarıyı yakalaması gerektiğini vurgulayan Başkan Güven, genel iktidarın yolunun yerelden geçtiğini belirtti. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden aday olması gerektiği mesajını veren Başkan Güven; “Kocaoğlu'nun 2019'da da devam etmesinde yarar olacağını görüyorum. Çünkü süreç çok kritik. Türkiye'de genel iktidarın yolu yerel iktidardan geçiyor. Bu yüksek performansı göstermeliyiz. İzmir'de herhangi bir tartışma yaşamamalıyız. Belediye başkan arayışı içerisine girmemiz çok doğru değil. Mevcut bir başkan var.

PROJELER GELİŞTİRİLMELİ


Bu başkan bir dönem daha göreve devam etmeli. Eğer bu Kocaoğlu için özveri ise bu özveriyi göstermeli. Bu süreci İzmir'de tartışmasız olarak bitirmeliyiz” dedi. CHP'nin yerel seçimleri fazlasıyla önemsemesi gerektiğini ifade eden Asuman Ali Güven, partisinin mutlaka İzmir'den öte Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlıklarını da kazanması gerektiğini söyledi. Güven; “Bu belediye başkanlıklarını kazanacak stratejiler belirlemeli, projeler geliştirmeli. Bu 3 kenti olmazsa olmaz anlayışı ile mutlaka ama mutlaka kazanmalı. İktidarın yolu buradan geçiyor” açıklamasında bulundu.

İZMİR REFERANS OLMALI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni almanın da kendi ellerinde olduğunu vurgulayan Güven, bu süreçte hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de partiye çok büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti. Ankara ve İstanbul'un alabilmesi için İzmir'in referans olması gerektiğini de dile getiren Güven, şunları söyledi: “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle 2017 yılında daha da büyük bir atağa geçti.
Üretgenliği verimliliği arttı. Zaten uluslar arası alanda başarıları tescilli bir belediye. Bu başarılarını attırmak için çalabalıyor. Özellikle kırsal bölgelere yönelik çom ciddi projeler hayata geçiriyor. Tarımda kalkınma oranları Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bizim partimiz de Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlatmamız gerekiyor. Belediyemiz, çalışma temposunu yükseltti. Tüm bunlar diğer büyük şehirlere mesaj olmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi gücüyle yaptığı çalışmalar, halka anlatılmalı. İstanbul ve Ankara'da büyük projeleri hükümet yapıyor ama bu durum İzmir için söz konusu değil. Ona rağmen büyük bir başarı sergiliyor.”

Çalışmalarını beğeniyorum

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını beğendiğini açıklayan Asuman Ali Güven, Kocaoğlu'nun 2018 yılında çok daha büyük atılımlar yapacağına kuşku duymadığını ifade etti. Aziz Kocaoğlu'nun işleri iyi şekilde götürdüğünü ve iyi bir belediye başkanı olduğunu düşündüğünü söyleyen Güven; “Ve elbette başarılı bir belediye başkanının, sayılan, sevilen bir belediye başkanının bence şartları uygunsa devam etmesi gerekir” dedi.