Yapılan alan çalışmasına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Atila Sertel, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Özcan Purçu katılırken, çalışmaya Konak İlçe başkanı Akın Küçükoğullarından, İl Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve İlçe Yöneticileri de eşlik etti.

Yapılan alan çalışmalarında vatandaşın derdine ortak olmaya çalıştıklarını ve AKP iktidarından umudunu tamamen kesmiş esnafa sorunlarının çözümsüz olmadığını anlattıklarını ifade eden CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel “Esnafımızın ve vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıların çözümü hiç de zor değil. Ama iktidar çözmeyi değil, sorunları büyütmeyi ve halka sırtını dönmeyi tercih ediyor. Görüyoruz ki halkta AKP’ye ve saraya çoktan sırtını dönmüş, seçimi bekliyor” dedi. Yücel, milletvekilleriyle birlikte her gün sahada olduklarını, vatandaşa yapılan zam zulmünün yarattığı yıkıma yakından şahit olduklarını belirterek, şunlar söyledi;

VATANDAŞI İNŞALLAHLA MAŞALLAHLA KANDIRABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR

Artık esnafımızın dayanacak gücü kalmamış. Zaten kur oyunlarıyla ülkeyi daha da yoksullaştıran iktidar, bu yetmez diyerek elektriğe yaptığı yüzde 127’lik zamla vatandaşa ve esnafa son darbeyi de vurmuştur. Esnaf bugün üç liraya sattığı malı ertesi gün dört liraya kendisi alamazken, elektrik faturası dükkan kirasını geçmişken, akaryakıta gelen zamlardan kontak açamayacak durumdayken, birileri hala sarayında alkış bekliyor. Ülke böylesine umursamaz, kendini düşünen, vatandaşı nutukla, maşallahla inşallahla kandırabileceğini sanan bir iktidarla her geçen gün daha da kötüye sürükleniyor. Bu ülkeyi gerçekten düşünen, halkın yaşadığı yokluğa son vermek için çözümler üreten, sabah akşam çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Milletvekillerimizle sürekli halkımızla, esnafımızla bir aradayız. Tüm çalışmalarda görüyoruz ki, halkımızın tutunduğu umut iktidar değişikliğinden başka bir şey değil. Milletin umudunu gerçekleştirmek için biz hazırız ama saray ve AKP saltanatın keyfini biraz daha sürmek için sandıktan, halktan ve seçimden kaçmaya devam ediyor. Ne zaman olursa olsun, o sandık gelinceye kadar halkımıza yapılan zulmün karşısında durmaya, yerel yönetimlerimizle, mecliste vekillerimizle, sahada örgütlerimizle vatandaşın yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa azaltmak için çalışmaya devam edeceğiz.

TEK KİŞİLİK EVE 1.400 LİRALIK ELEKTRİK FATURASI…

Yapılan çalışmaya ilişkin bilgilerde paylaşan Yücel “Bugün yedi milletvekilimiz ve sekiz grup halinde Kemeraltı çarşısında girilmedik sokak, derdini dinlemediğimiz esnaf bırakmadık. Hisarönü, Havra Sokağı, 1. ve 2. Beyler, Kestane pazarı, Kuyumcular çarşısı ve tüm Anafartalar caddesinde esnafımızı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledik. İktidarımızda sorunlarının nasıl çözüleceğini, Türkiye’nin bu saltanat meraklısı saray iktidarından kurtulacağı günlerin yakın olduğunu anlattık. Dinlediğimiz her esnafımızdan, konuştuğumuz her vatandaşımızdan aldığımız destek, gördüğümüz ilgi bizleri daha da güçlendirdi. Esnaf ve vatandaş bizi ellerinde elektrik faturasıyla karşılıyor. Esnaflarımızdan birisi tek başına yaşadığı eve gelen 1.400 liralık faturayı gösterdi, isyan etti. Çarşıda gevrekçiler artık iş yapabilmek için yarım gevrek satar halde. Yoksa ne gevrekçi gevrek satabilecek, ne de vatandaş gevrek yiyebilecek. İnsanımızı bir gevrek yemeye bile muhtaç edenler, acaba hiç utanç duyuyor mu? Bu zulüm değil de nedir. Buna AKP’nin, MHP’nin söyleyeceği bir söz, sunacağı bir çare var mı? Yok. Kuruşluk indirimler için canlı yayınlarda şov yapıp alkış bekleyenler, yüzde 100’ü aşan zamlarda gıklarını çıkartmıyor. Esnaf bize “bunun hesabını sorun, size güveniyoruz” diyor. Kemeraltı esnafı AKP’li, MHP’li milletvekillerini de dört gözle çarşıya bekliyor. Bu zamlara, bu pahalılığa, esnafın üstüne yıkılan bu hesaba ne açıklama yapacaklar merakla bekliyor. Kemeraltı çarşısında dolaşırken kepengi kapatılmış, boş duran dükkanları görünce içimiz sızladı. AKP iktidarının tüm baskılarına rağmen zar zor ayakta duran esnafımızın bu çabasına destek vereceğimize, AKP iktidarına son vereceğimize söz verdik. Halkın ve esnafın bizden en büyük beklentisi bu ve biz bu beklentiyi gerçeğe dönüştüreceğiz. Bugünkü Kemeraltı çalışmamıza, Milletvekillerimiz Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Atila Sertel, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Özcan Purçu katıldılar. Vekillerimiz ile sahada olmaya, İzmirlilerin dertlerine ortak olmaya ve umutlarını yükseltmeye devam edeceğiz.