CHP İzmir İl Yönetimi, önceki gün toplanarak ilçe kongrelerini değerlendirdi. Konak'ta yapılan itiraz reddedilirken, il kongresinin ayrıntıları da belirlendi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Yönetimi, önceki gün toplanarak ilçe kongrelerini ve Konak seçimi için yapılan itirazı değerlendirdi. Toplantıda, il kongresinin takvimi de netleşti. Yönetim kurulu, il başkanlığı için 7 Ocak Pazar günü kongreyi yapmaya karar verdi. Kongre için belirlenen adres ise Celal Atik Spor Salonu oldu. Toplantıda ayrıca, Konak İlçe Başkanlığı'na aday olan ancak listesini divan üyelerine saatinde vermediği gerekçesiyle seçime giremeyen Özgür Kaplan'ın, kongrenin yenilenmesine dair itirazı da görüşüldü. Yönetim, o itirazı reddetti. Gündemdeki bir diğer konu da Karabağlar’da mahalle delege seçimleri sürecinde Sarıyer ve Bahar mahallelerinde gerçekleşen itirazlar sonucu karşı karşıya gelen partililerin durumuydu. Partililer, ilde yapılan toplantıda bir araya getirilerek barıştırıldı. Çiğli ilçe kongresinin tarihi de netleşti. Buna göre ilçede seçim sandığı 17 Aralık’ta kurulacak.

GÜVEN ADAY OLACAK MI?

Toplantının ardından açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, adaylık konusunda kararını henüz vermediğini söyledi. Güven; “Ben zaten CHP’nin il başkanıyım, adaylık başkalarının olacağı bir durumdur” dedi. Konak İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan ise, yönetim kurulundan çıkan kararı şu ifadelerle değerlendirdi: “Bu bizim delege arkadaşlarımız açısından, İzmir'deki parti bütünlüğü açısından olumsuzluk yaratan bir durum oldu. Ama diğer taraftan ülke gündemi çok daha önemli. Bütün Parti Meclisi (PM) üyelerimiz hakkında soruşturma açılması gündemde. Bu arkadaşlarımızın arkasında durmalıyız. Ülkemizi aydınlığa götürmek için çalışmalıyız. Partimizin iç meselesini çok da fazla uzatmak istemiyorum” dedi.

8 ilçede daha başkan seçiliyor

Partide bir yandan bu tartışmalar sürerken diğer taraftan ise kongreler devam ediyor. Bugün, Seferihisar'da partililer yeni yönetimi belirlemek için sandık başında olacak. Mevcut Başkan İsmail Yetişkin, yeniden aday. Saat 11.00'de başlayacak olan seçim tek listeli yapılacak. Bir diğer sandık ise Bayındır'da kurulacak. Başkan Behzat Aydilek, yeniden aday. Yarın ise; Bornova, Ödemiş, Çeşme, Menderes, Kınık, Güzelbahçe ilçe kongreleri yapılacak.