CHP İzmir'de, delege seçimleri tamamlandı. 8 bin 185 kongre delegesinin çıktığı İzmir'de, bu kez ilçe kongreleri için sandıklar kurulacak.

Haber / Umut KARAKOYUN

Haftalardır delege seçimleri için mesai harcayan CHP İzmir örgütü, son sandıkları dün kurdu. Karabağlar, Konak, Çiğli, Balçova ve Bayraklı'da delege yarışı yaşandı. Balçova'da bir gün içerisinde 8 mahalledeki tüm delege seçimleri tamamlandı. İlçede; Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde seçimler tek listeli şekilde yapıldı. İlçede, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Onur Mahallesi’nde, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Korutürk Mahallesi’nde, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ise Fevzi Çakmak Mahallesi’nde delege seçildi. Günün ilk sonucu Çiğli'den geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde beyaz liste 16 oyla seçimi kazandı. Bayraklı’da da son sandıklar; Manavkuyu, Onur, Orgeneral Nafiz Gürman ve Turan mahallelerinde kuruldu. Turan, Onur ve Manavkuyu'da tek listeli seçim yapıldı. Ogeneral Nafiz Gürman'da ise çift listeli rekabet yaşandı. Bayraklı'da ayrıca Onur Mahallesi'nde iptal edilen seçim için yeniden sandık kuruldu.

DELEGE MESAİSİ BİTTİ

Konak'ta da delege seçimleri için sandık kuruldu. Atamer, Çınartepe, Millet ve Saygı mahallelerinde seçim yapıldı. Atamer Mahallesi’nde 3 liste çıktı. Beyaz listede; Nuray Kılıç, Taner Benli, Burhan Yılmaz Eylem Kılıç ve Serkan Uçma, sarı listede; Mercan Koç, Necati Şenol, Hüseyin Gül, Turan Kılıç ile Yener Altundaşar, mavi listede ise; Gülsen Şenol, Metin Genç, Feyyaz Tekin, Cemal Kaya ve Vedat Korkmaz yer aldı. Karabağlar’da; Aydın, Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde sandık için son mesai tamamlandı. Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde tek listeli seçim gerçekleşti. Aydın Mahallesi'nde ise çift liste yarıştı. Esenyalı Mahallesi’nde tek liste ile gerçekleşen seçimde; Hüseyin Yazıcı, Bahar Duran, Talat Tatar, Şenay Musal, Şükrü Eryılmaz, Müşerref Emenli, İsmail Hakkı Albay, Ali Rıza Üner, Figen Kotan, Nevzat Çakmak, Halil Güngör, Gizem Sülün, Remzi Yılmaz delege oldu. Bozyaka Mahallesi’nde de tek liste ile seçime gidildi. Canan Bozbalak, Emine Çetinyol, Hasan Özmen, Hüseyin Atak, Metin Demirkaya, Muhsin Yıldırım, Osman Şahin ve Züleyha Kıvılcım delege seçildi.