Delegeler il başkanının dışında, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek.

Deniz Yücel yeniden aday

CHP'de 30 ilçe başkanının açık desteğini alan İl Başkanı Deniz Yücel yeni dönem için yeniden aday. İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ile İzmir Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga’nın ise adaylık için yeter sayı olan 65 imzayı bulup bulamayacakları merak konusu. İl Başkanlığına talip olan iki isim salonda bu sayıya ulaşamazsa kongre tek adaylı olacak.

Kongrede 30 ilçede seçilen 600 delege doğal delege olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, il yönetimi ve il disiplin kurulu üyeleri oy kullanacak. Delegeler il başkanının yanı sıra, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek. Kongrede ayrıca 2 yıllık dönemle ilgili çalışma ve hesap raporu okunacak. Her iki rapor da ayrı ayrı oylanacak.

Divan başkanı Karaca

Kongrenin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yapacak. CHP İzmir'in 37.İl Kongresi'nde İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından kesitlerin yer alacağı bir video izletilecek. Salonda yer alan Deniz Yücel'in afişlerinde, 'Gericilere ve yozlaşmaya karşı biz kazanacağız', 'Emek kazanacak, özgürlük kazanacak, demokrasi kazanacak, biz kazanacağız!', Cüneyt Oğuz da 'Birlikte Başaracağız' ifadeleri bulunurken, Ezgi Deniz Urunga'nın afişinde ise sadece adaylık fotoğrafı yer aldı.