CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarından, partisinin en düşük oy aldığı mahalle ve sandıklardan başlayarak seçmeni ziyaret etmelerini istedi. Yücel ayrıca kaybedilen ilçelerde seçim sonuçlarına dair ilçe başkanlarından rapor da istedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimlerin ardından ilçe başkanları ile ilk kez bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından açıklama yapan Deniz Yücel, ilçe başkanlarından, kendi ilçelerine yönelik seçim sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı rapor istedi.

Gelecek günlerde de belediye başkanları buluşacaklarını ifade eden Yücel, şöyle dedi: "İlçe başkanlarımıza, en düşük oy aldığımız mahalle ve sandıklardan başlayarak seçmenimize gerekli ziyaretleri yapmalarını söyledim. İzmir’de bize bu başarıyı getiren seçmenimize de teşekkür ziyaretleri yapılmasını istedi. İlçe danışma kurulu toplantılarına başlıyoruz. Daha sonra il danışma kurulunu toplayacağız. İlçe başkanlarımızdan raporlar geldikten sonra biz de il başkanlığı olarak genel bir raporu genel merkeze sunacağız."

CHP'de Bergama şoku

CHP’nin kaybettiği Bergama’daki seçimlere yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaybedilen ilçelerde seçim sonuçlarının neden bu şekilde cereyan ettiğini inceleyeceğiz. Bergama’da seçimler her zaman zor geçer. 2014’te de 2009’da da böyleydi. Açıkçası Bergama’yı kaybetmiş olmak sevincimizi biraz buruk yaşamamıza neden oluyor. Elimizdeki veriler bu şekilde değildi. Seçimlere az bir zaman kala yapılan çalışmaların verimli olmaması, kararsız seçmenin kazanılamaması neden olabilir. Kaybedilen ilçelerde adaylardan da gerekli raporları alacağız, çözüm yolları bulacağız."

Yücel, Kiraz’da DSP’den belediye meclis üyesi seçilen 6 kişinin CHP’ye geçip geçmeyecekleri sorusuna, "Kiraz’daki süreç bilgimiz dahilinde, öyle bir gelişme var. Henüz partimize geçmediler ama partimize geçme konusunda bir talepleri ve niyetleri var" yanıtını verdi.