CHP İzmir Teşkilatı, parti içi çalışmalar ve yeni döneme ilişkin değerlendirmelerin ele alındığı İl Danışma Kurulu Toplantısını Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir'i temsil eden Parti Meclisi (PM) üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolu başkanları, ilçe başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in ise şehir dışındaki programı nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP İzmir İl Örgütü tarafından ilde yapılan çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu.

Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını eleştirdi. Yakın zamanda geride bırakılan yerel seçimlere vurgu yapan Yücel, "CHP'li adaylara yönelik akıl almaz bir karalama kampanyası yürütüldü, ancak ne olursa olsun tuzaklara düşmedik ve seçimden alnımızın akıyla çıkmayı bildik. 'CHP falanca örgütle ittifak yapıyor' dediler. Biz ittifak yaptık, ancak bu ittifakı halkımızla yaptık. Vatansever vatandaşlarımızla yaptık, ötekileştirilen, dışlanan kesimlerle yaptık. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmir'de 22 olan CHP'li belediye sayımızı 24'e çıkardık. İyi Parti adayını desteklediğimiz Tire ilçemiz de dahil olmak üzere 25 ilçede seçim kazandık. 2014'te kaybedilen 8 ilçenin 5'ini geri aldık, ancak 2 ilçeyi kaybettik. Daha iyi olabilirdi, ancak bu süreçte emeği geçen tüm partililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yücel, Emine Bulut cinayetine vurgu yaptı

İzmir'de yüzde 58 oy oranı ile CHP'nin Büyükşehir Belediyesini kazandığını hatırlatan Yücel, "Türkiye geneline baktığımızda bir umutsuzluk vardı. Ancak yerel seçimlerdeki başarılarla birlikte, CHP'ye iktidar kapısı açıldı. Bir başarı var ancak bu başarı yeterli değil. Bizim bu başarıyı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş reçetesi haline getirmek gibi bir misyonumuz var. İnsanların inançları üzerinden, milli duyguları üzerinden istismar edilerek yapılan yönetim anlayışına son vermek için iktidar olmalıyız. Kadın cinayetlerine dur demek için iktidar olmalıyız. Emine Bulut cinayeti kadına şiddetin en ağır sonuçlarından bir tanesidir. Kadını ikinci sınıf insan olarak gören zihniyet bu ülkeyi yönetmekten kurtarılmadığı sürece bu olayların önüne geçemeyiz. Ben Allah'tan rahmet diliyorum ve yakınları ile sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Yakın zamanda kaz dağlarında siyanürlü altın araması sonucunda hektarlarca ormanımızın katledildiğini gördük. Biz de orada demokratik tepkimizi gösterdik. Ancak bu olaylara karşı daha uyanık olmamız gerekiyor" dedi.

'Yetkilerini kullanan bir il başkanıyım'

Kendisiyle ilgili zaman zaman ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirten Yücel, ,"Sosyal medyada birçok kez 'İzmir İl Başkanı istifa edecek, görevden alındı' yazıldı. Kusura bakmasınlar ben buradayım ve yapacak çok işim var. Bütün partililerimiz kardeşimiz, yoldaşımız, yol arkadaşımız, ancak ben yetkilerini kullanan bir il başkanıyım. Partimizin başarısına zarar verecek herhangi bir davranışa seyirci kalmam. Bunlar bizim hassas noktalarımız. Kamplaşma, kutuplaşmaya asla tahammülümüz yoktur. Benim tek ekibim CHP örgütüdür" diye konuştu.

'İzmir örgütü Türkiye'ye örnek olacak'

Toplantıda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, "Aramızdaki safları sıklaştıralım, asla geçmiş dönem çekişmelerine, kavgalara izin vermeyelim. İzmir örgütü Türkiye'ye örnek olacak, CHP İzmir'den doğan büyük siyaset güneşi ile Türkiye'yi kucaklayacaktır. Başarı paydaşların, anlaşmaların başarısıdır. Yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın büyük birikimlerini çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Allah bizi bu yolda utandırmasın" dedi.