Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilk tepki CHP Konak İlçe Başkanlığından kapatılan Sümerbank önünde gelmişti. Ardından Kadın ve Gençlik Kollarının imza masaları kurmasıyla süreç devam etmişti. Konak Medyanı ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kurulan masada “Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine hayır diyoruz. Sağlığımızı tehdit edecek, ülke tarımımıza darbe vuracak bu uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz” diyerek İzmirlilerin desteğini istemişlerdi. İzmirliler sürece kayıtsız kalmadı ve  dokuz bine yakın imza ile destek oldu.

Kamusal Alanların Yağmalanmasına İzin Vermeyeceğiz


CHP Konak İlçe Örgütü Kadın ve Gençlik Kollarının öncülüğünde başlattığı imza kampanyasını İzmirlilerin yoğun ilgilisi ile karşılaştı. İlçe Başkanlığı olarak toplumsal reflekslere büyük önem vermekteyiz. Ülkemiz AKP iktidarının yanlış politikaları ile büyük bir çıkmaza sürüklenmektedir. Her geçen gün yoksullaşan ülke ekonomisi kamu adına büyük önem arz eden alanların satışı ile ayakta tutulmaya çalışılıyor. Şeker fabrikaları, kırda yaşayan tarım ve hayvancılık ile geçinen toplum kesimleri açısından çok önemli, iktidar partisi bu kuruluşları daha önce bir çok defa yaptığı gibi uluslar arası tekkelerin emrine vermekte kararlı. Tarım ve hayvancılık ile geçinen yurttaşlarımız çaresizlik içinde kentlere sürüklenerek AKP'nin rant ekonomisi içinde yoksulluğa ve yoksunluğa sürükleniyor. Oluşacak olan ekonomik yıkım ve bozulacak olan toplum sağlığı ise umurlarında bile değil. Parti örgütü olarak bu gerçeği toplumuza anlatmayı önemsiyoruz. Bizlerin ekonomik durumunu ve sağlığını direk etkileyecek olan bu politikalara karşı eylemlerimiz ve direnişimiz her alanda sürecek.

Toplumsal Adaletsizliğin Altını Çizmek


Ülkemizde her geçen gün gelir adaletsizliği artmaktadır. Geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı durdurulamaz bir şekilde artıyor. Yetersiz ve etkisiz siyaset anlayış bu sorunların çözümlerini üretmek yerine halka yüklenmeyi seçiyor. Rant ve para kaygısı ile talan edilen ülkemizde bu tür uygulamalardan en çok düşük gelir grubuna sahip yurttaşlarımız etkileniyor. Bilgi üretemeyen, kalkınma konusundaki başarısızlığını toplumu ayrıştırarak gizlemeye çalışan AKP iktidarı küresel tekellere bel bağlayarak, geleceğimizi yok ediyor. CHP kurulduğu günden bu yana toplumsal kalkınma ve gelişmeyi kendime hedef koymuş bir parti muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak ise bizlerin en önemli görevi, bu yolda engel teşkil eden düşünce tarzı ile mücadelemiz her alanda sürecek.

Toplanılan dokuz bine yakın imza, 8 Nisan Pazar Günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilecek Danışma Kurulu toplantısında gündeme gelerek İzmir Milletvekilleri aracılığı ile Parlamentoya iletilecek.