CHP İzmir İl Yönetimi, Çiğli'deki delege seçimlerinde yaşanan krizlerin tekrarlanmaması için kritik bir karar aldı. Yönetim, bundan sonra yapılacak seçimlere müdahil olacak.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Yönetimi, önceki gün delege seçimlerine yönelik itirazları değerlendirmek için bir araya geldi. Basına kapalı şekilde gerçekleştirilen toplantıda, Çiğli'de krize neden olan Ataşehir ve Atatürk Mahallesi delege seçimlerine yönelik itirazları değerlendirildi. Yönetim, her iki mahallede seçimlerin yenilenmesine yönelik görüş birliğine vardı. Seçimlerin tarihi ise il yönetim kurulunca belirlenecek. CHP, bir daha aynı sorunların yaşanamaması için bu kez kritik bir hamle yaptı. Yönetim kurulu, Çiğli'deki tüm delege seçimlerine doğrudan müdahil olacak. Tartışma yaşanmaması ve seçimlerin olaysız şekilde sonuçlanması için sandıklar, yönetim kurulunun gözetiminde olacak. Toplantının ardından açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Çiğli'de delege seçimlerinin çok doğru bir şekilde yönetilmediğini düşünmediklerini söyledi. Daha dikkatli ve hassas olunması gerektiği görüşünü paylaşan Başkan Güven; “Çünkü Çiğli çok dinamik, hareketli bir ilçe. Bu nedenle Çiğli'de seçimlerin kontrollü, daha uygun koşullar ve şartlar altında yapılmasına özen gösterilmesi gerekiyordu. Bu hassasiyet, bu özen ilçe yönetimince yeterince gösterilmedi. Delege sçeimleri yapılırken, bazı ufak tefek hatalar oldu ve bu hatalar sonuçlara da yansıdı. Parti yönetimi olarak bundan ciddi rahatsızlık duyduk. Hatta bu Çiğli meselesi genel merkeze kadar uzandı. Genel merkezimizi de rahatsız eden pozisyonlar doğdu. Bu şikayetlerini genel merkez bize iletti. Çiğli'de neden bu sorunların yaşandığını sordu. Kendilerine şikayet telefonlarını gittiğini bize ilettiler. Ayrıca bunları biran önce sonuçlandırmamızı, düzeltmemizi istedi. Genel merkezin bizden talebi bu oldu. Başka yanlış algıların yaratılması, yanlış haberlerin çıkması çok doğru değil” dedi.

EKSİK VE TECRÜBESİZ

Süreçte, ilçe yönetiminin ve görevli il yönetim kurulu üyelerinin biraz eksik ve tecrübesiz davrandıkları konusunda görüş doğduğunu savunan Asuman Ali Güven, il yönetiminin bundan sonra Çiğli seçimlerine müdahil olacaklarını açıkladı. Oradaki seçimlerin tartışmasız yapılması için her türlü girişimde bulunacaklarını dile getiren Güven; “O gün yapılan delege seçimleri, o gün orada sonuçlanacak ve bitecek. Bir daha tartışılmayacak şekilde yapılmasını sağlayacağız” dedi. İptal kararının öncelikli gerekçesin de açıklayan Güven, şunları söyledi: “Görevli arkadaşlarımız, seçimlerin düzenli şekilde, demokratik ortamda, kimliklere doğru düzgün bakılarak, en iyi şekilde oyu kullanmaya yönelik, hileye hurdaya herhangi birşeye izin vermeyecek şekilde yapılmasını sağlamakla görevli. Ama orada bu fiziki koşulların çok iyi yaratıldığı kanısında değiliz. Usul, uygulama açısından hatalar yapıldığını düşünüyoruz.”

Adliyeye düşmeden

İptal edilenler de dahil tüm seçimlerin uygun bir ortamda, tartışmasız şekilde, adliyeye düşmeden yeniden yapılmasına karar verdiklerini kaydeden Asuman Ali Güven, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Hatalı işlemler var. Onları da dikkate alarak iki mahallede seçimlerin yenilenmesine karar verdik. Bu seçimleri il yönetiminin kontrolünde olacak. Şeffaf ve demokratik şekilde bir seçim yapılacak. Seçimleri en iyi ve en doğru şekilde yapacağız ve neyse sonuç herkes bunu kabul edecek. Yapılanlar doğru şeyler değil. Dışa dönük görevlerimiz var. Ama biz bu delege seçimleri ile uğraşıyoruz.”