CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Enis Berberoğlu’na yönelik ve oradan da genel başkanımıza yönelik saldırıları kınıyoruz. CHP olarak bundan sonra genel başkanımıza ve partimize yönelecek her türlü saldırı karşısında sessiz kalmayacağımızı milyonlarca insanla birlikte mücadelemizi en üst boyutta yürüteceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızın arkasındayız. Milyonlar sokakta olacak.” dedi.

Canpolat, Şişhane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. "Bugün burada basın toplantısı yapmamızın nedeni son günlerde Genel Başkanımıza yönelik kamuoyunda AKP Genel Başkanı ve yandaş medya tarafından yoğun bir saldırıyla karşı karşıya kalmasıdır" diyen Canpolat şunları söyledi:


“Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin mücadelesini veren Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu’nun milyonlarla birlikte İstanbul’a yürümesini hazmetmediklerini görebiliyoruz. İstanbul’da 4 milyon insanın Genel Başkanımızın uzun yürüyüşüne destek vermelerini içine sindiremediklerini görebiliyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Dün sizin ortaklarınız aynı saldırı içindeydi. Bugün siz ortaklarınızla aynı noktaya gelmiş durumdasınız. Genel Başkanımıza yönelik kumpas davaları özellikle son Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını göz önüne alarak yandaş medyada AKP genel başkanının toplantılarda hem Enis Berberoğlu’na yönelik ve oradan da genel başkanımıza yönelik saldırıları kınıyoruz. CHP olarak bundan sonra genel başkanımıza ve partimize yönelecek her türlü saldırı karşısında sessiz kalmayacağımızı milyonlarca insanla birlikte mücadelemizi en üst boyutta yürüteceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızın arkasındayız. Milyonlar sokakta olacak. Eylem gününü hangi gün eylem yapılacağını genel merkezimizle birlikte 81 ilde aynı anda Türkiye’nin her tarafında milyonlarca insanla bu tek tip yönetime karşı muhalefetini susturan kendi dışında hiç kimseyi özgürlük ve nefes almasına müsaade etmeyen sadece baskıyla sindirerek iktidarda kalmak isteyen dünyanın her yerinde diktatörlerin en son başvurdukları konu aynı konudur. Biz ona pabuç bırakmayacağız. Bastırarak, sindirerek 'CHP’lileri ve Türkiye’nin toplumsal muhalefetini sindireceğinizi inanıyorsanız' bundan vazgeçin. Her CHP’li hapiste de yatmaya, mücadele etmeye, kavga etmeye , demokrasiye, özgürlüğe, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmaya hazırdır.

Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri kuruluş felsefesi uluslararası sermayeye karşı mücadele etmiş, yedi düvele karşı mücadele etmiş, uluslararası sermayeye diz çöktürten, emperyalizme ve gericiliğe karşı mücadele vermiş tam bağımsızlık kuran bir partidir. Düne kadar uluslararası sermayenin emrinde olanlar, düne kadar uluslararası sermaye ile birlikte içerde Mustafa Kemal’in ordusuna kumpas kuranlar, Mustafa Kemal’in ordusunu, Genelkurmay Başkanını terör örgütü diye içeri atanlar onun savcısı olanlar, FETÖ ile kol kola girenler, Cumhuriyeti ve onun değerlerini Mustafa Kemal’in bütün anlayışını FETÖ’nün ilişkilerine terk edenler, birlikte organize edenler bugün Cumhuriyet Halk Partisini FETÖ ile suçlamaya ne hakları vardır? Ne de haddi vardır."
Sözlerine ‘Bir iki şey hatırlatmak istiyorum’ diyerek devam eden Canpolat şunları söyledi:“Milli Güvenlik Kurulu, 2004 yılında “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlığıyla, ‘Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması’ yönünde bir tavsiye kararı aldı ve AKP hükümetine verdi. Gereği yapıldı mı? Hayır. Bizler Fetullah Gülen hareketi devlet kademelerinde ayrıcalık kazanıyor; bu tehlikeli duruma karşı tedbir alınmalı derken; Onun arkasından ağlayan, ‘ne olur ülkene geri dön’ diyen yalvaran siz değil miydiniz? Fetullah Gülen’i eleştirdiği için gazetecileri tutuklayan, Fetullah Gülen’in TSK’yı çökertme operasyonu olan Ergenekon ve Balyoz davalarının savcısı FETÖ’cü Zekeriya Öz’ün heykelinin dikilmesini isteyen siz değil miydiniz?

FETÖ’nün kurduğu Bank Asya’nın açılışını Fetullah Gülen’le birlikte yapan yine siz değil miydiniz? Darbeci generallerden Şaban Dişli sizin genel başkan yardımcınızın ağabeyi değil mi? Korkunuzdan dolayı içinizdeki FETÖ’cüleri hala devletin en yüksek makamında tutan siz değil misiniz? Hayatı boyunca hiçbir dini cemaat ya da hareketin içerisinde yer alması söz konusu bile olmayan insanları FETÖ’cü diye içeri atan siz değil misiniz? İki gün önce Fetullah Gülen’e 'Hoca efendi' diye seslenenler bugün bize FETÖ’cü diyenlerin haddi de değil, gücü de yetmez çünkü onlar onun önünde eğilenlerdir, diz çökenlerdir. CHP dünde onun önünde diz çökmedi. Bugün de çökmeyecektir. Her türlü gericiliğe her türlü gerici tarikatlara karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.”


http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_08/2017_08_15/1662050/chp_istanbul_il_baskani_canpolat_genel_baskanimizin_arkasindayiz_milyonlar_sokakta_olacak.mp4