İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP hükümeti tarafından, 10 yıl önce söz verildiği halde, İzmir’de bir türlü yapılmayan Otogar-Halkapınar metro projesi hakkında serzenişte bulunmuştu, Bu serzenişlere eleştirilerde bulunan, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a cevap, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geldi.
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Belediyeleri borç batağına sokan İstanbul ve Ankara gibi illerde yapılan metro çalışmalarının, hükümet tarafından üstlenilerek tamamlandığını hatırlatıp “AKP iktidarının İzmir’e üvey evlat muamelesi yaptığını hepimiz biliyoruz. Sayın Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin görüşünü dile getirmiştir” dedi. Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü.

KOCAOĞLU 4 MİLYON İZMİRLİNİN DÜŞÜNCESİNİ DİLE GETİRDİ


İstiyoruz ki, İzmir’de, İzmir için hizmet üreten herkesle birlikte çalışabilelim. Söz konusu İzmir olunca parti ayrımı yapmadan, kim taş üstüne taş koyuyorsa önünü açalım. Bugüne kadar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu hep bu doğrultuda bir tavır ortaya koymuştur. Metro ile ilgili açıklamaları da bu doğrultudadır. Bu açıklamaları bir kavgaya dönüştürmeye, hizmet yarışına girmeye gerek yoktur. İzmirli zaten kimin İzmir’de ne yaptığını veya ne yapmadığını iyi bilmekte, gerektiğinde de bunun cevabını vermektedir. Aziz başkanımız, bundan 10 yıl önce verilen bir sözü hatırlatmıştır. Bu söz verildiğinde, AKP’nin o dönemdeki milletvekilleri büyük açıklamalar yapmış, metroyu biz yaparız demişler, seçimlerde bunu defalarca kullanmışlardır. Sonuç olarak, ortada hükümet tarafından yapılmış bir proje bile yoktur. İzmir’e verilen ama tutulmayan bu sözün hatırlatılmasından, AKP’nin duyduğu rahatsızlığı anlıyoruz. Sayın büyükşehir belediye başkanımızın bu serzenişin karşılığın da, İzmirlinin hükümetten beklentisi çözümdür. Sayın AKP il başkanı tarafından, 10 yıl sonra proje toplam bedelinin sadece 50’de biri oranında bir bütçeden söz ediliyorsa, zaten Aziz Kocaoğlu’nun ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Kocaoğlu, 4 milyondan fazla İzmirlinin düşüncesini dile getirmiş ve İzmir’in hakkını savunmuştur.

İZMİR’İN KIYISINDAN GEÇEN PROJELERİ..


İstanbul ve Ankara gibi AKP’li belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde, metro yapımlarının devleti yüzlerce milyon lira zarara uğrattığını hatırlatan CHP il başkanı Deniz Yücel “ İstanbul ve Ankara’da belediyelerin eline yüzüne bulaştırdığı, kilometre hesabına göre İzmir’de yapılan metro inşaatlarından çok daha pahalıya mal edilen projelerin, hükümet tarafından devralındığını ve hızlıca bitirildiğini biliyoruz. İzmir’de hem batık bir iş yok, hem de bu işi vatandaşın parasını çarçur etmeden yapabilen bir belediye var. Ama iş İzmir’e gelince, nedense AKP üvey evlat muamelesi yapmaktan geri durmuyor. AKP’den beklentimiz, İzmir’in kıyısından, köşesinden geçen projeleri sadece İzmir’e yapılan yatırımlarmış gibi anlatmaktan vazgeçip, sadece İzmir’e ait olan ve İzmirlinin ödediği verginin bir nebze bile olsa karşılığını verecek yatırımlar yapmasıdır. Yoksa yapılmayan yatırımlar dile getirildikçe laf kalabalığı yapılması, işin sen-ben kavgasına dökülmesi İzmirliyi ikna etmiyor. Dileriz ki AKP, en azından bir kez olsun İzmirliyi bu konuda anlar ve üstüne düşeni yapar” dedi.