CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olan belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday adaylarını buluşturdu. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Partimiz bu seçimlerde çok iddialı. Ülke genelinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok il ve ilçeyi AKP’nin rantçı belediyeciliğinden kurtarıp, CHP”nin halkçı belediyeciliği ile tanıştıracağız” dedi.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına altı belediye başkan aday adayından Mustafa İnce, Alpay Kandemir, Hüseyin Vatansever, Sibel Parmaksız ve Nilay Kökkılınç ile belediye meclis üyesi aday adayları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, üç gün önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. yıldönümünde andıklarını belirterek, “Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi kazandırarak Türk ulusunun yaşam biçimini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamak ve emaneti olan Cumhuriyet’e sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugün bu ülkede özgürce yaşıyorsak bunun Atatürk sayesinde olduğunu söylemekten hiç korkmadık, korkmayacağız. Çünkü hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve onun yoldaşlarıyız” diye konuştu.

“ÜLKE KORKU TÜNELİNDEN GEÇİYOR”


Ülkede can, mal ve hukuk güvenliğinin olmadığını iddia eden Bilgen, “Ne yazık ki son 16 yılda ülke adeta bir korku tünelinden geçiyor. Ne zaman nerede ne olacağı, hangi köşeden kimin çıkacağı belli değil. Çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri sıradanlaştı. İşlerinizin tıkır tıkır gittiğini sandığınız bir anda iş yaptığınız firma konkordato ilan edebilir. Kendini kurtarır ama siz alacağınızla batabilirsiniz. Nitekim yurt genelinde 356 firma konkordato ilan etti ve bunun 27’si İzmir’de faaliyet gösteriyor” dedi.
Konuşmasına ülkede yaşanan olumsuzlardan örnekler vererek devam eden Bilgen,“Ülkede hemen hemen bütün toplumsal katmanlar perişan durumda. İşçi, çiftçi, memur, emekli ve esnaf halinden memnun değil. Ülkemizin Cumhuriyetle birlikte üst üste koyduğu bütün değerler, kazanımlar tek tek satılıyor, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiler, sağlıkta ise ‘paran yoksa öl’ devri yaşanıyor” diye konuştu.



31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin çok büyük iddiası olduğuna dikkat çeken Bilgen, “ Ülke genelinde İzmir’in yanı sıra başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok il ve ilçemizi AKP’nin rantçı belediyeciliğinden kurtarıp, CHP’nin halkçı belediyeciliği ile tanıştıracağız. Bunun için Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere genel merkez yöneticilerim ve partimizin tüm örgütleri canla başla çalışıyor. İlçemizde partimizin mevcut iktidarını korumak ve oy oranımızı artırmak için hepimiz el birliğiyle çalışmak zorundayız” dedi.

ADAY ADAYLARINA UYARI


Konuşmasında aday adaylarını da uyaran Bilgen şunları söyledi: “Kesinlikle partimizin veya birbirimizin aleyhine konuşmayalım. Partimizin kurumsal kimliğini tartışma konusu yapmayalım. Kendimizi yüceltmek adına partili belediye başkanına hakarete varan söylem ve eylemlerde bulunmayalım. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarımıza dikkat edelim. Eğer partimizin adını kullanarak, broşür, el ilanı veya afiş bastıracaksanız mutlaka ilçe örgütümüze bilgi vermenizi rica ediyorum. Çünkü partili olmak demek, parti disiplinine uymak demektir. Aksi hareket edenin parti üyesi olmasının hiç bir anlamı yoktur.”
Bilgen’in konuşmasından sonra belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları kendilerini tek tek tanıttı. Toplantı sonunda birlik ve beraberlik fotoğrafı verildi.