İzmir Valiliği önündeki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu poster için itiraz eden CHP Heyeti, İl Seçim Kurulu tarafından alınan kararı uygulamaya konmaması nedeniyle seçim günü bina önüne giderek tutanak tuttu.

http://www.gercekizmir.com/ internet sitesinin haberine göre İzmir Valiliği binasına Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu posterlerin asılmasıyla başlayan kriz seçim günü de sürdü.



CHP Konak İlçe Başkanlığı posterler için önce ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın fotoğrafının yer almasının yasaya aykırı olduğunu geçmiş dönemde Datça İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan bir kararı emsal göstererek kaldırılması talebinde bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu'ndan çıkan ret kararının ardından İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz kabul gördü. İl Seçim Kurulu posterlerin kaldırılmasına karar verdi.

Alınan karar sonrası posterler balkondan zemine indirilerek bina önünde durmaya devam edince CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, MYK Yardımcısı ve İlçe Eski Başkanı Mehmet Şakir Başak ve ilçe yöneticileri Valiliğe giderek bir basın açıklaması yaptı. CHP Heyeti ayrıca tutanak tuttu.

Konuyla ilgili İl Seçim Kurulu'nun kararını göstererek açıklama yapan Avukat Mahmut Esat Aslan şunları söyledi: Kaldırılmasına karar verilmiş olmasına, gerek Valiliğe gerek de Emniyet Müdürlüğüne tebliğ edilmiş olmasına rağmen bu saate kadar bu posterler kaldırılmamıştır. Bu yasağa aykırıdır ve suçtur. Gerekli tutanakların tutulması için buradayız!



CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da "Bununla ilgili işlemi başlattık. İlçe Seçim Kurulu’nun kararından sonra gerekli itirazları yaptık. İl Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar ortada… Bununla ilgili yapılacak çalışma Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletvekili adayı olan Binali Yıldırım’ın seçim yasakları başladıktan sonra dahi kaldırılmamış olan bu posterlerinin kaldırılmasıdır. Biz de gerekli takibi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hiçbir uygulamanın çifte standartlı olmaması yönünde ve kamu binalarına bu tür posterlerin asılmamasına yönelik gerekli takibi yapacağız. Eğer hak, hukuk, adalet herkes için varsa biz de bunun gereğini yapmak için ilçe başkanlığı olarak takipte bulunacağız" diye konuştu.



MYK Yardımcısı ve Konak İlçe Eski Başkanı Başak ise "Anayasa tanımayan, hukuk tanımayan, kanun tanımayan bir anlayışın bu hususta da tanımayacağı aşikardı. Burada aslında üzücü olan nokta şu, Mustafa Kemal Atatürk’ü de yanlarına koyarak meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Böyle demokratik bir seçime giderken yasalar çerçevesinde bu posterlerin Valilik binasında asılmaması gerektiği noktasında herkes hem fikir… Bizim için geçerli olan yasalar onlar için de geçerli olmalı! Bugün seçim günü ancak maalesef iki gün önce alınan karara rağmen bu posterler buradan kaldırılmadı" diye konuştu.