CHP'nin Cumhuriyet bayramı için düzenlediği alternatif törene İl Başkanı Güven'in seçime dair açıklamaları damga vurdu. Güven, ilk yerel seçimlerde İzmir'de 30+1 yapma sözü verdi.

Haber /Umut KARAKOYUN

Cumhuriyet'in 94'üncü kuruluş yıldönümünü bir kez daha alternatif bir törenle kutlayan CHP İzmir İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi sözü verdi. Alternatif kutlama, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, seçimlere dair dikkat çeken mesajlar verdi. Güven; “İnşallah yapılacak ilk seçimde CHP, halkın iktidarını kuracak. Cumhuriyet değerlerimizin tekrar en iyi şekilde Atatürk'ün emanet ettiği şekliyle hayata geçmesini istiyoruz. Toplumumuzun tekrar cumhuriyetle barışmasını, kavuşmasını diliyoruz. Bizim sorumluluğumuz, CHP'yi yerelde ve genelde iktidar yapmak. İzmir'de iktidarız ama bu bize yetmez. 8 ilçeyi de istiyoruz ve ilk yerel seçimde buralara CHP'nin bayrağını dikeceğiz” dedi.

GÜVEN İDDİALI KONUŞTU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerin yapılmasına dair açıklamalarını destekleyerek 'Hodri meydan' diyen Güven, 'Güçün yetiyorsa yerel seçimleri yapalım' sözleri ile meydan okudu. Güven; “Yapılacak ilk yerel seçimlerde başta İstanbul ve Ankara olmaka üzere büyün büyükşehirleri, CHP'li başkan adayları kazanacak ve genel iktidarın yolunu açacak” dedi. Güven, şöyle konuştu: “Bu dönem farklı bir dönem. Bu dönem CHP'yi iktidar yapma dönemi. Bunun bilinci ile hareket edeceğiz.” Başkan Güven, Cumhurbaşkanlığı için de aday profili çizdi. Siyasi kimliği ne olursa olsun, bu kişinin Cumhuriyet değerlerine bağlı olması gerektiğini dile getiren Güven; “Cumhuriyet değerlerine bağlılıkla yetişen bir kardeşimizi yüzde 51 ile değil, yüzde 60'lara varan oy oranı ile Cumhurbaşkanı yapmak zorundayız. O kişiyi başa getireceğiz ki o da Cumhuriyeti, hukuk devletini tekrar hayata geçirebilsin” dedi.

Asla vazgeçmeyiz

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı da katıldı. Sözlerine 'Sizlere CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim' diye başlayan Akatlı; “Bugün cumhuriyetin neleri ifade ettiğini hepimiz bir kez daha hatırlamalıyız. Cumhuriyet kurtuluş, zafer, zenginlik, refah, ilerleme, çağdaşlık demek. Bugün bu değerleri hedef alanlara karşı, 'hep ben' diyenlere karşı daha çok biz diyeceğiz. Bütün bu değerleri bize armağan eden Ulu Önder Atatürk'ün bize emaneti cumhuriyeti yaşatmak için bu değerleri hergün hatırlamak zorundayız” dedi.