CHP'de hafta sonu kurulan sandıklardan sürpriz sonuçlar çıktı. Buca'da Kaya, başkanlığı Akdağ'a kaptırdı. Kadın başkanlardan yalnızca biri koltuğunu koruyabildi. Beydağ ve Gaziemir'de ise belediye başkanları delege olamadı.

umutCHP İzmir Örgütü, 8 ilçede daha seçimlerini tamamladı. Haftasonu yeni yönetimleri belirlemek için kongrelere akın eden delegeler, destekledikleri adayların çıkması için ter döktü. 8 ilçe içerisinde en büyük sürpriz ise Buca'da yaşadı. Oldukça gergin bir atmosferde yapılan kongrede, partililer sandık güvenliğini ilginç bir şekilde sağlamaya çalıştı. Sandıkların çevresi, salondaki sandalyelerle kapatıldı. Seçim Kurulu görevlileri, mahalleleri tek tek anons ederek salona aldı. Kabinleri gören güvenlik kamerasının üstü de CHP bayrağı ile kapatıldı. 404 delegenin oy kullandığı gergin kongrede, İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, yalnızca 3 oy farkla koltuğunu rakibi Kasım Akdağ'a kaptırdı. Yüksek tansiyonlu bir diğer ilçe de Karşıyaka'ydı. Karşıyaka’daki kongrede mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım, İşadamı Serdar Koç ile yarıştı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı kongrede, seçimin kazananı Yıldırım oldu.

BAŞKANLARA ŞOK

Gaziemir'de ilçe Başkanı Umut Tekin'in aday olmadığı seçimde iki partili yarıştı.
Kasım Özkan ve Elif Becek'e karşı sandıkta zaferini ilan etti. Sandıktan 337 geçerli, 7 geçersiz oy çıktı. Kasım Özkan 256 oy alarak yeni ilçe başkanı oldu. Elif Becek ise 81'de kaldı. Kongrede, Becek'in listesini destekleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, il delegesi seçilemedi. Beydağ'da da kıyasıya bir seçim yaşandı. Mevcut ilçe başkanı Feridun Yılmazlar, Belediye Başkanı Vasfi Şentürk'ün desteklediği İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Tekeli ile yarıştı. Mevcut Başkan Yılmazlar'a sandıktan 41 oy çıkarken, Tekeli ise 20 oy aldı. Tekeli'nin listesinde yer alan Başkan Vasfi Şentürk, il delegesi seçilemedi.

4 KADINDAN 3'Ü GİTTİ

CHP'nin; Balçova, Kemalpaşa, Ödemiş ve Bergama ilçe başkanlıkları görevini kadınlar yürütüyordu. Ancak o kadınlardan yalnızca biri, koltuğunu korudu. Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, yeniden adaylığını açıkladığı seçimi ilçenin eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'a kaptırdı. Kemalpaşa'da geçtiğimiz cumartesi yapılan kongrede de, mevcut Başkan Ulviye Üreten, sandıkta umduğunu bulamayınca görevini Mehmet Ayçil'e devretti. Ödemiş'te Nazan Dönmez'in aday olmayacağını açıklaması ile başkanlığa Mehmet Birlik seçildi. İlçelerde sürprizin yaşandığı yerlerden biri de Selçuk oldu. Selçuk'ta İlçe Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan, Hasan Uysal'a karşı kongrenin kazananı oldu. Böylece, CHP'nin 4 kadın ilçe başkanından biri koltuğunu korurken, partide kadın ilçe başkanı sayısı 2'ye düştü.

3 İLÇEDE TEK ADAY

İzmir'in metropol ilçelerinden biri olan Balçova'da, mevcut başkan Aygül Eryılmaz, geçen dönemde olduğu gibi bu kez de aday olmayacağını söylemesine rağmen, aday çıkmadığı için seçime girmek zorunda kaldı. Başkan Eryılmaz, delegeden aldığı güven oyuyla yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Bayraklı'da da tek listeli bir seçim yapıldı. Cemalettin Alper, ilçenin yeni dönemde de başkanlığını yapmak için vize aldı. Foça'da mevcut ilçe Başkanı Günal Biçer'in aday olmayacağını açıklaması ve yerine Baran Gezmiş Yıldırım’ı işaret etmesi ile, ilçede değişim yaşandı. Foça CHP 2 yıl süresince, genç başkana emanet. Umut KARAKOYUN