CHP İzmir İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partilileri uyararak "Sosyal medyada bazı partililer genel başkanımıza, belediye başkanlarımıza karşı olumsuz paylaşımlar yapıyor. Bunlardan bazıları da hakaret varan paylaşımlar. Bu partililik değil. Bu CHP üyeliği ile bağdaşmayacak bir davranış. Sosyal medya, rahatlama aracı ve tartışma yapma yeri değil. Buna asla tahammülümüz yok. Yönetim kurulumuz ile bu konuda tavrımız devam edecek" dedi.

CHP İzmir İl Danışma Kurulu, Kültürpark’ta yer alan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tolantıya CHP’li bazı milletvekillerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Programın açılış konuşmasını İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Bugün toplantıda konuşacaklarını, tartışacaklarını, birbirlerine kulak vereceklerini ifade eden Deniz Yücel, "Birbirimizi incitmeden iyi olanı, doğru olanı bulacağız, CHP iktidarı için çözüm ve çare arayacağız. Her şey inanmakla başlıyor. Biz de bu ülkede demokrasiyi yeniden tesis edeceğimize, özgür, adil eşit şartlar altında tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içerisinde yaşayacağı bir Türkiye’ye inanacağız. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun bu ülkede yaşayan 81 milyon yurttaşımızın huzur, barış, güven ve refah içerisinde yaşaması için mücadele eden tek örgütlü yapı CHP’dir" dedi.

SEÇİM SONUÇLARINDAN MEMNUN DEĞİL


24 Haziran seçim sonuçlarının kendilerini mutlu etmediğini ifade eden Deniz Yücel, iktidar partisini de eleştirdi. İktidarın seçimi kazanmak için ittifak kurduğunu, devlet olanaklarını kendi lehine kullandığını ileri süren Yücel, "Bu seçim tarihte eşi benzeri olmayan bir seçimdir. Saray ve tek yanlıları ile demokrasi ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim kaygısı olan yurttaşlarımız karşı karşıya geldiler. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilliği seçimlerinin ilk kez bir arada yaşandığı bir seçim yaşadık. Sonuçlar hiçbirimizi mutlu etmedi. Önce örgütümüze karşı dürüst olacağız, sonra seçmene karşı, halka karşı dürüst olacağız ama her şeyden önce kendimize karşı dürüst olacağız. Çok farklı dinamikleri olan bir seçim yaşadık. HDP’nin baraj altında kalması için çaba gösteren yandaş medya etkisi ilke HDP’ye oy kaymaları yaşandı. İYİ Parti’ye oy kaymaları yaşandı" diye konuştu. Tüm olumsuzluklara rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim hamlelerinin yerinde olduğunu da savunan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu’da ‘Yiğidi öldür ama hakkını yeme’ diye bir laf var. 24 Haziran öncesi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önderliğinde partide çok değerli adımlar atıldı. Bu ülkede demokrasi, özgürlük hukuk devleti kaygısı taşıyan üç siyasi parti ile ittifak yapıldı. İYİ Parti’nin seçime girmesi için 15 milletvekilimiz parti görevi ile demokrasi adına İyi Parti’ye geçti. Genel Başkanımız karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı gösterilerek tüm CHP örgütlerinin sahipleneceği bir seçim kampanyası yaşadık. Seçim sonuçları mutlu etmedi ancak buradan birileri lehine başarı öyküsü ya da başarısızlık öyküsü çıkarmak doğru değil."

'İMZA TOPLAYAN DA, VEREN DE, VERMEYEN DE BİZİM PARTİLİMİZDİR, KARDEŞİMİZDİR'


Açıklamasında sözü daha sonra olağanüstü kurultay yapılması için imza toplayan partililere getiren Yücel, kurultay için imza toplayanların olabileceğini belirterek, şunları söyledi: "İmza toplamak demokrasi gereği, tüzük gereği haklarıdır ama biz bunun gerek zamanlama, gerek yöntem olarak doğru olmadığını ifade ettik. O süreç yaşandı, geçti, bitti. İmza toplayan da, veren de, vermeyen de bizim partilimizdir, kardeşimizdir. Bizim hiçbir arkadaşımızı küstürmek ya da dışlamak gibi lüksümüz yok. Bu tür eğilimlere her zaman karşı çıktım, çıkarım."

'SOSYAL MEDYA, RAHATLAMA ARACI VE TARTIŞMA YAPMA YERİ DEĞİL'


Partililerin umutsuzluğa kapılmaya hakkının olmadığını da ileri süren Yücel, "Bu topluma karşı sorumluluğumuz var. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bizim topluma umut olmamız, topluma güven vermemiz gerekiyor. Bu da birbirimizle kucaklaşarak topluma o görüntüyü tek vücut halinde göstermemizle olur. CHP Genel Başkanı’nı korumak CHP’yi korumaktır. CHP’li belediye başkanlarını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’yi korumak bu ülkeyi korumaktır. Sosyal medyada bir kısım partililerin Genel Başkanımıza, belediye başkanlarımıza karşı olumsuz paylaşım yapıyor, hatta hakaret varan paylaşımlar yapılıyor. Bu partililik değil. Bu CHP üyeliği ile bağdaşmayacak bir davranış. Sosyal medya, rahatlama aracı ve tartışma yapma yeri değil. Buna asla tahammülümüz yok. Yönetim kurulumuz ile bu konuda tavrımız devam edecek" dedi.