Bayındır Belediyesi'nin köy mallarının satışına yönelik kararı, CHP'li Yücel Özen'i çileden çıkardı. Özen, Başkan Ufuk Sesli'nin satışları durdurmaması ve sorunun çözülmemesi üzerine il yönetimindeki görevinden istifa etti.

Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir'de zaman zaman CHP ile AKP'lileri karşı karşıya getiren köy mallarının satışı, bu kez CHP içerisinde derin bir çatlak yarattı. Mülkiyeti belediyeye ait Bayındır Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük arazinin satışı, CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel'i çileden çıkardı. İhale ile 675 bin TL'ye satışı yapılan araziyi, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'a ait Gür- Ya şirketi aldı. CHP'li Belediye Başkanı Ufuk Sesli tarafından satışı yapılan arazi, parti içerisindeki krizi derinleştirdi. Köy mallarının satılmaması konusunda ısrarcı olan CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, partisinin bu konudaki kararlı tavrına rağmen belediyenin köylünün emeği olan gayrimenkulü sattığını duyurdu. Köy malının ata yadigarı olduğunu vurgulayan Özen; “Köylünün emeği olan bu mallar satılamaz. Biz köyleri dolaşarak satışların yapılmayacağı konusunda söz vermedik mi? Laik Cumhuriyetin kurucusu partim, CHP'den seçilmiş bir CHP'li belediye başkanı... Ata mallarını satıyor” dedi.

370 BİL TL'LİK ARAÇ

Ufuk Sesli'nin Arıkbaşı Köylüsü'nün gözüne baka baka arazileri sattığını söyleyen Yücel Özen, adı anmadığı Başkan Sesli'nin 370 bin TL'lik yeni bir makam aracı aldığını ifade ederek, “Hayırlı olsun. Köylülerimizin gözyaşlarına baka baka kullansın, kazasız belasız...” dedi. CHP'nin Türkiye'yi kurtarmaktan önce partiyi kurmak gibi bir görevinin olduğunu söyleyen Yücel Özen, bu konuyu bir ay boyunca İl Yönetiminde konuştuklarını açıkladı. Burada alınan kararlar doğrultusunda Bayındır Belediye Meclisi'nin grup toplantısına katılması yönünde görevlendirildiğini kaydeden Özen, partinin ilgili birimlerinin de konudan haberleri olduğunu dile getirdi. O toplantıda, partinin köy mallarının satışına karşı tavrını açıkladığını ve malların satılmaması gerektiğini anlattığını vurgulayan Özen; “Köy mallarının satılmaması örgütün emri. Ama o toplantıya katılmayan belediye başkanı daha sonra meclis üyelerine 'bütün sorumluluk benim. Satışı yapın' diyor. Ve satış yapıldı” dedi.

ÖZEN İSTİFA ETTİ

Parti genel merkezine sorunun çözümü için çağrıda bulunan Yücel Özen, bu olayın düzelmemesi üzerine CHP İzmir İl Yönetimi'ndeki görevinden görevinden istifa etti. Özen, yazılı istifasını yarın il yönetimine sunacak.

YASAL OLSA DA AYIPTIR

Satış tartışmalarına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile katıldı. Twitter'den yaptığı açıklamada, CHP’den seçilmiş bir belediye başkanının Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satmaması gerektiğini söyledi. Sertel mesajında “CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır” ifadelerini kullandı.