CHP'de parti içi muhalefetin olağanüstü seçimli kurultay için başlattığı imza süreci bugün saat 17.30'da sona eriyor. Muharrem İnce, bütün delegeleri bugün notere gidip olağanüstü kurultay için imza vermeye davet etti.
CHP'de, 24 Haziran seçiminin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında sona gelindi.

Parti içi muhalefetin imza toplama süresi bugün saat 17.30'da sona erecek.

CHP tüzüğüne göre, olağanüstü seçimli kurultayın 3 yolu var; Genel Başkan'ın çağrısı, Parti Meclisi kararı ve delegenin yarısından bir fazlasının yani 625'inin imza vermesi.

Parti içi muhalefet, 16 Temmuz'da imza toplama sürecini başlatmıştı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, cuma günü yaptığı açıklamada, "Elimizde noter onaylı 559 imza var. Bu sayı pazartesi günü 628 olacak" demişti.

''Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan parti içi muhalefet, gerekli imzaya ulaştıklarını açıklasalar da Genel Merkez yöneticileri sayının çok daha aşağılarda olduğunu savunuyor.

Genel Merkez'e göre bu sayı 530'lar civarında.

Eğer muhalifler, yeterli sayıda imzayı toplarsa, parti yönetiminin 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekecek.

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA


Muharrem İnce, dün akşam katıldığı bir televizyon programında bütün delegeleri bugün notere gidip olağanüstü kurultay için imza vermeye davet etti.

İnce, özetle şu ifadeleri kullandı:

"1250'nin 1250'si de imza verirse daha doğru olur ama 1000 imza olsun ben yarın (bugün) 1000 imza bekliyorum. 800 olsun, 900 olsun tartışmalı bir durum olmasın. 850 imza olsun herkes gitsin notere." AA