CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda, ilçe başkanları İYİ Parti ile yapılan ittifakta ilçe bazında başkanlık verilmesine karşı çıktı, her ilçede CHP adayı ile seçimlere gidilmesini istedi

Yerel seçimler yaklaşırken İzmir siyasetinde hareketlilik devam ediyor. Dün CHP İzmir İl Örgütü'nde ilçe başkanları CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile bir araya geldi. Toplantıya Ankara'da bulunan Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi ile rahatsızlığını beyan eden Beydağ İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu katılmadılar.
Toplantıda İYİ Parti ile yapılacak seçim ittifakı görüşüldü. İlçe başkanları prensipte ittifaka olumlu yaklaştıklarını belirttiler ancak bazı ilçelerde İYİ Parti adayının desteklenmesi görüşüne karşı çıktılar. İYİ Parti oylarının yüksek olduğu bazı ilçelerde meclis üyelikleri konusunda belirli opsiyonların tanınmasını kabul ettiklerini belirten ilçe başkanlarının ortak görüşü seçime CHP'li adaylarla gidilmesi yönünde oldu.

İlçe başkanları ayrıca meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de örgütün karar verici olmasını istedi. İlçe örgütleri, il örgütü ve belediye başkan adayının birlikte çalışarak meclis üyelerinin seçilmesi yönünde görüş bildirdiler. İlçe başkanları aday ve meclis adayı seçiminde eğilim yoklamasının yapılmasına da karşı çıktılar.

SON SÖZ GENEL MERKEZİN


Toplantının ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Elbette ittifak konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olan da il örgütümüz" dedi.
İttifak konusunda genel merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarını hatırlatan Deniz Yücel, “İlçe başkanlarımızın ve parti örgütümüzün görüşlerini, önerilerini aldık, değerlendirmelerde bulunduk. Bu görüşlerimizi genel merkezimizle paylaşacağım” ifadelerini kullandı.