CHP İzmir’de ilçe kongreleri 17 Aralık'ta yapılacak Çiğli kongresi ile tamamlanacak. Çiğli’de, mevcut başkan adaylık kararını henüz vermedi. Adaylardan Gümrükçü ve Akar’ın delegeyi ikna turları sürüyor.

umutCHP İzmir Örgütü, Çiğli hariç tüm ilçelerde kongrelerini tamamladı. Sonucu merakla beklenen Çiğli’de, delegeler 17 Aralık Pazar günü sandık başında olacak. CHP’lilerin kilitlendiği ilçe için adaylığını açıklayan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, başkanlık için Erkan Akar’la yarışacak. Mevcut Başkan Zeynel Mertoğlu ise adaylık konusunda henüz bir karara varamadı. Ailesiyle görüştükten sonra kararını vereceğini söyleyen Mertoğlu’nun, yarın (Cuma) net bir açıklama yapması bekleniyor. Çiğli'de bir önseçim yaptıklarını belirten adaylardan Utku Gümrükçü, “İzmir’de yapılmayan, belki parti tarihinde de örneği olmayan bir ön seçim yaptık. Daha sonra bir protokol yaptık ve ön seçimden çıkan adayın arkasında durma sözü verdik. Bunu imza altına da aldık. Yaptığımız ön seçimde, 277 kişiden, 237 kişi benim aday olmam için imza verdi” dedi.

TOPLANTILAR SÜRÜYOR

Delegelerin büyük çoğunluğunun kendisini aday olarak gösterdiğini vurgulayan Gümrükçü; “Şimdi delegelerle toplantılara başladım. 10 mahalle bitti, çalışmalarımı sürdürüyorum. Tanımayanlarla tanışmak, sorusu olanları cevaplamak ve projelerimizi anlatmak için böyle bir çalışma yapıyoruz” dedi. Rakibi Erkan Akar için ‘sevdiğimiz bir arkadaş’ diyen Utku Gümrükçü; “Şuan delegeden aldığım geri dönüş iyi ama sandıktan çıkacak sonuç belirleyici. Geçmişten bu yana benimle uğraşan bir yapı var ama seçim çalışmalarımı yürütürken bir sorun yaşamadım. 2019’da Türkiye’de 3 önemli seçim olacak. Bu süreci sırtlayacak bir başkan ve yönetimi, Çiğli ve hatta İzmir’deki delegelerinin tercih etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

AYNI EKİPTEYDİK

cigliAdaylardan Erkan Akar ise, Çiğli’de toplantılar yaptıklarını ve ilçede siyaset yapanlarla oturup, ‘Burada ne yapabiliriz’ diye konuştuklarını, aday olma fikrinin bu toplantılarda doğduğunu kaydetti.
Akar; “Sokakta sevilen bir insanım. ESHOT’ta yaptığım iş gereği halkın içerisindeyim ve vatandaşlara elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum. Utku Gümrükçü ile aynı ekip içerisindeydik. Birlikte çalışıyorduk. Ama son günlerde bazı olumsuz gelişmeler ve ileriye dönük söylemler oldu. Partiyi, tabanı harekete geçirme noktasında aramızda çok derin çatlaklar oluştu. Bu nedenle ben de bu kişilerle aynı doğrultuda yürüyemeyeceğimi anlayınca, yolumu ayırdım. Bireysel düşünce içerisinde olan anlayışın, partiye ivme kazandırmayacağını düşünüyorum” dedi. Akar, adaylıktan çekilip çekilmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Kesinlikle ama kesinlikle adaylıktan çekilmeyeceğim. Ben siyasetçi değilim, yalanla dolanla işim yok. Delegelere aday olacağımı ve buradaki siyasi anlayışı değiştireceğim sözünü vererek yola çıktım. Verdiğim sözün arkasında dururum.” Erkan Akar, kendisine imza veren delegelere baskı yapıldığını da ileri sürdü.