CHP'nin delege seçimleri sürerken, bazı adreslerde itirazlar da peş peşe geldi. İl yönetimi Bornova, Karabağlar, Bayraklı ve Çiğli'den yapılan itirazları değerlendiriyor.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir'de delege seçimlerini sürdürüyor. Özellikle hafta sonları yoğunlaşan seçimler, kimi adreslerde itirazları da beraberinde getirdi. Çiğli'de Evka-2 ile Aydınlıkevler ve Atatürk Mahallesi'nde tamamlanan delege seçimlerine itiraz geldi. Yine Bayraklı Onur Mahallesi ile Karabağlar Bahar Mahallesi için de yapılan itirazlar, CHP İzmir İl Yönetimince masaya yatırıldı. Öte yandan Bornova Tuna Mahallesi'nde muhtarlık binası içerisinde yapılması gereken seçimlerin, açık alan olan parkta yapıldığını söyleyen üyeler, ilçeye itirazlarını iletti. Kırmızı ve beyaz listelerin yarıştığı delege seçimlerinde kayıtlı olan 317 üyenin 243'ü oy kullandı. Kırmızı listenin kazandığı ve 9 delege çıkan mahallede, bazı üyelerin sandığın parka kurulmasına tepki göstererek oy kullanmadığı ileri sürüldü. CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ise binasının küçük olduğunu bu nedenle binanın hemen yanına sandığın kurulduğunu belirtti. Gelen itirazları cumartesi günü ilçe yönetim kurulu ile birlikte değerlendireceklerini açıklayan Başkan Kavalar; “Sandık parka değil muhtarlık bölgesine kuruldu. Biz, seçimler başlamadan sandığı muhtarlık binası içine kurmayacağımızı çünkü burada alanın küçük olduğunu söyledik. Sandığı ve oy kabinini hemen muhtarlık binası yanına koyduk. Herkes oyunu kullandı” dedi.

SEÇİMDE İTİRAZ YOKTU

Ancak seçim esnasında kimsenin duruma itiraz etmediğini belirten Nevzat Kavalar, seçimi kaybedenlerin itiraz ettiğini ve birilerine itiraz ettirdiklerini ileri sürdü. Seçimin ardından tutanağın yapıldığını ve oyların sayıldığını belirten Kavalar, o süre zarfında itirazların yapılabileceğini fakat kimseden ses çıkmadığını vurguladı. Seçimlerin yenilenip yenilenmeyeceği sorusuna yanıt veren Kavalar; “Benim tek başıma karar vermem mümkün değil yönetim ile birlikte karar alacağız. Arkadaşlar adına bir şey söyleyemem ama seçim yenilenmez” dedi. Bornova'da önümüzdeki pazar günü ise Kazım Dirik, Ergene, Merkez ve Zafer mahallelerinde delege seçimleri yapılacak.