CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde büyükşehirleri kazanan 11 belediye başkanıyla toplantı yaptı.

CHP genel merkezinde gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplantı sonrası ortak bir açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katıldığı toplantıda yeni döneme ilişkin izlenecek yol hattı tartışıldı. Soyer açıklamasında "Bugün, onbir büyükşehir belediye başkanımızla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldik. Belediyecilik vizyonumuzu, öncelikli hedeflerimizi ve stratejik projelerimizi değerlendirdik. Türkiye’mize güzel hizmetler vereceğiz" dedi. Öte yandan örgüt kanadından da İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarının aynı gün içinde Lider Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceği belirtildi.

İmamoğlu: Farklılığımızı hissettireceğimize inanıyorum

Toplantı hakkında bilgi veren Ekrem İmamoğlu, "Türkiye nüfusunun yarısına hizmet edecek olan büyükşehir belediye başkanlarımızla beraber en nitelikli hizmeti, özellikle partiler üstü duruşu, şeffaflığı, katılımcılığı ön planda tutan anlayışla 'En faydalı şekilde nasıl hizmet edebiliriz'in sohbetini yaptık. Çok verimli, çok güzel bir toplantı oldu. Aynı zamanda tüm belediye başkanlarımızla da inşallah yine haftaya bir araya geleceğimiz bir toplantı daha düzenlenecek. Yerel yönetimlere yeni anlamlar katan anlayışla, önümüzdeki yıllarda farklılığımızı hissettireceğimize inanıyorum" dedi.
 

Yavaş: Bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Bundan sonra ülkemize daha iyi hizmet edebilmek için birlikte neler yapabileceğimizi ve yaptığımız olumlu çalışmaların halktaki yansımalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunduk. Bugün Türkiye ekonomisinin yüzde 75’ini idare eden 11 büyükşehir belediye başkanımız ve ülkemiz nüfusunun yüzde 50’sine hitap eden 11 belediye başkanımızla birlikte, seçildiğimiz makama layık olup, yaşadığımız kentlere huzur ve bereketi getirecek ve onların ekonomik kalkınmasını nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusunda fikir paylaşımlarında bulunduk. Bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Umarım ülkemize faydalı olur'' dedi.