İl Başkanlığı seçimlerine iki gün kala Cumhuriyet Halk Partisi( CHP )İzmir örgütünde hareketlilik arttı. Adaylar delegelerle buluşup konuşurken, delegelerin renk vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

CHP İzmir İl Örgütü'nün 7 Ocak’ta yapacağı kongrede Divan Başkanlığını Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl üstlenecek. Öte yandan seçim çarşaf liste uygulaması yapılacak. CHP’nin 36. Olağan İl Kongresi, 7 Ocak Pazar günü Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. 5 binden fazla katılımın beklendiği kongre öncesi, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Seçime sayılı günler kala, kongrenin Divan Kurulu Başkanlığı’nı yapacak isim de netleşti. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Divan Başkanlığı’nı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün yapacağını söyledi. Güven; “Bingöl’ü davet ettik. Kendisi de İzmir gibi partimizde önemli yeri olan kentimizde divan başkanlığı görevini yapmaktan memnun olacağını söyledi. Aslında divan başkanlığını hiçbir yerde yapmamasına rağmen bizi kırmadı ve kabul etti. Genel Başkanımızın katılımı ise net programının gelmesiyle kesinleşecek” dedi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı görevlileri, kongre salonuna dev led ekranlar kuracak. Adaylara eşit sayıda afiş asma hakkı verilecek. Katılımcılara parti bayrağı ve Türk Bayrakları dağıtılacak. 2 bin kişilik salonda, 654 kurultay delegesi, kendileri için ayrılan saha içerisinde oturacak. Misafirler, partililer ve basın mensupları ise tribünlerde oturacak. Öğle yemeği ve akşam yemeği il başkanlığı tarafından karşılanacak.

80 KABİN 8 SANDIK


Kongrenin yapılacağı salon 6 Ocak gecesi saat 20.00’den sonra CHP’ye tahsis edilecek. Kongrenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için emniyet görevlilerinin haricinde, 200 partili de görev yapacak. 5 bin adet parti bayrağı ve Türk bayrağı dağıtılacak. Seçime; oda, sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcileri de davet edildi. Kongre salonuna, delegenin oy kullanması için 80 kabin ve 8 sandık kurulacak. Divan Kurulu’nun saat 17-17:30 gibi görevini seçim kuruluna devretmesi bekleniyor. Seçim kurulunun da görevini sabah saat 07.00 gibi bitirmesi öngörülüyor. Seçim, çarşaf liste ile yapılacağı için kongrenin Pazartesi sabahı saat 07.00’de bitmesi bekleniyor.

İl başkanlığı için bir aday daha çıktı


Öte yandan CHP İzmir İl adaylığı için bir isim daha yarışa katıldı. Partili Canan Tapkan, yaptığı açıklama ile kongrede başkan adayı olduğunu belirtti. Tapkan CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, seçimin çarşaf liste olmasını istediğini belirtti. Tapkan; “Örgütün desteğiyle yola çıktım. Delegemizin özgür iradesine güveniyorum. Hiç kimse delegenin özgür iradesine ipotek koyamaz. İzmir’de yaşayan tüm kadınlarımızdan örgütünüze destek var. Hiç kimse ile anlaşma yapmayacağım. Gelin İzmir’i hep birlikte yönetelim. İl başkanlığı kapısını herkese açık tutacak ilkeli örgüt liderine ihtiyaç var. Ülkenin bugünün de sorun değil çözüm üreten lider olacağım. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz diyerek aday oldum. Bugünkü durumda aday olmak yürek ister. Yetki özgür delegededir. Yaşlanmış bir ağacın miadı yerine yeni fidanlar ekmeliyiz” dedi.

Kemal Karataş adaylıktan çekildi


CHP İzmir İl Başkanlık görevine altıncı kez aday olan Kemal Karataş, kongreye sayılı günler kala, adaylıktan çekildi. Karataş, yapılacak kongrede Utku Gümrükçü’yü desteklediğini açıkladı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın, İl Başkan Adayı Utku Gümrükçü üzerinde karar kıldığını ve bu karara saygı duyduğunu vurgulayan Kemal Karataş; “Ben aday olurken siz de vardınız. Örgüt iradesine vereceği karara uyacağımı söylemiştim. Ben adaylık duyurusu yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir çalışması vardı. Bir de ilçe başkanlarının çalışması sürüyordu. Bu çalışmada ben de Konak il delegesi olarak ilçe örgütüne bağlıyım. İlçe başkanım Şakir Başak, İl Başkan Adayı Utku Gümrükçü üzerinde karar kılmış. Ben de ilçe başkanımızın kararına saygı gösteriyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan tek aday talimatı


7 Ocak'taki CHP İl Başkanlığı kongresi için adaylık başvurusu yapan isimler şöyle: Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Deniz Yücel, eski Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, parti üyesi Hasan Nebi ve Canan Tapkan.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir İl Kongresi'ne tek adayla gidilmesini istediği, örgüte bu yönde talimat verdiği öğrenildi. Parti yöneticileri Deniz Yücel ya da Utku Gümrükçü'nün tek aday olması konusunda harekete geçti.