İzmir’de, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde, kent genelinde kurulacak olan 10 bin 200 sandıkta, 22 bin CHP’li görev yapacak. Sandık güvenliği eğitimlerinin devam ettiği CHP, sandık sonuçlarını, her seçimde kullanılan 'CHPNet' sistemi üzerinden takip edecek.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken, siyasi partiler de hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir'de pazar günü kent genelindeki 3 milyon 252 bin 106 kayıtlı seçmenin oy kullanacağı 10 bin 133 okulda, toplamda 10 bin 200 sandık kurulacak.

CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir, sandık güvenliği için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Her sandıkta, sandık kurulu üyelerinin bulunduğunu söyleyen Abdullah Aydemir, görevlendirmelerin de yapıldığını belirtti. Aydemir, "Müşahitlerimiz var, binalarda da bina ve kat sorumlusu arkadaşlarımız var. Daha önceki seçimlerde uygulanan 'CHPnet' sistemi, bu seçimlerde de kullanılacak" dedi. Sandık güvenliği konusunda verilen eğitimlerin sürdüğünü de aktaran Aydemir, "İzmir’in her ilçesinde hemen hemen her gün sandık güvenliği konusunda eğitim veriyoruz. Arkadaşları özellikle değişen seçim mevzuatı konusunda ve dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili uyarıyoruz" diye konuştu.

Sandık görevlilerine sıkı takip

Aydemir, "Ne kadar iyi çalışma yaparsak yapalım, seçim sandıkta kazanılıyor. Bu nedenle sandıkların güvenliği, yaptığımız seçim çalışmaları kadar önemli. Sandıklarda görevli arkadaşların, aldıkları görevlerin ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Tecrübeli arkadaşlar yaptığımız eğitimlere katılmak istemiyor. Onlara yönelttiğimiz bazı sorular ile bilgilerinin yeterli olup olmadığını test ediyoruz. Eğer yeterli değilse eğitime katılmalarını veya hazırlanan kılavuzları okuyarak bilgilerini tazelemelerini istiyoruz. Seçim sonuçlarını izleme sistemi olan 'CHPnet' üzerinden, sandıkları takip edeceğiz. Seçim bitip de tutanaklar doldurulduktan sonra bütün seçim sonuçları ilçe başkanlıkları tarafından paylaşılıyor. Seçim kurulundan gelen veriler ile bizdeki veriler kıyaslanıyor. Sıkıntılı olan sandıklar varsa duruma itiraz etmemiz gerekiyorsa ediyoruz" dedi.