CHP İzmir'de İl Kongresi’nin öncesi, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ meclis üyeliğinden, il başkan adayı Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Buca Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Yücel görevlerinden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de yarın gerçekleşecek olan İl Kongresi’nin heyecanı yaşanırken, partide iki istifa yaşandı. Buca Belediyesi 2018 yılı ilk Meclis Toplantısı dün yapıldı. Toplantının iki önemli gündem maddesi vardı. Bunlardan biri CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın meclis üyeliği görevinden istifa edip etmeyeceği, bir diğeri de İl Başkan adayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Buca Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Yücel’in meclis üyeliğinden istifasının kabul edilip edilmemesiydi. Toplantı sonucunda ise, 2 istifada kabul edildi.

KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK


yarın yapılacak kongrede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılması beklenmiyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu kongre öncesinde aday sayısının teke düşürülmesini istemişti. Ancak yarınki seçim için adaylığını açıklamış 6 isim bulunuyor. Bu konuda uzlaşma sağlanamayınca Kılıçdaroğlu, "Yarışsınlar" dedi. Ayrıca Görevdeki İl Başkanı Asuman Ali Güven, yeterli desteği göremediğini belirterek adaylığını geri çekmişti. Kulislerde İzmir'de CHP'nin 654 delegesi ile Celal Atik Spor Salonu'nda yapılacak kongrenin Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel arasında geçeci konuşuluyor.

ÇİMENLİ: MALİ YAPI SAĞLAM


Adaylar arasında Parti Meclisi eski Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, parti üyesi Hasan Nebi adaylıklarını açıklamıştı ve Canan Tapkan da yer alıyor. Daha önce adaylığını açıklayan CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ise adaylıktan çekilmişti. Öte yandan CHP'nin mali ve idari işlerden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çimenli, İl Başkanlığı'nın mali yapısına ilişkin açıklama yaptı ve "Yeni seçilecek olan yönetim, borcu olmayan, tüm ödemelerini sistemli bir şekilde gerçekleştirmiş ve sağlam bir yapıya kavuşmuş bir il başkanlığı devralacak" dedi.