CHP Çeşme İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda geride kalan 24 Haziran seçimleri ile yerel seçimler ve parti içi konular görüşüldü.

CHP Çeşme İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı dün (cuma), Çakabey Kültür Merkezi'nde yapıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan ve Özcan Purçu, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Belediyesi meclis üyeleri Banu Ayhan, Şerif Gün, Nurcan Albayrak, Abdullah Aküzüm, Celil Altan ile partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, 24 Haziran seçimlerinde ilçe örgütü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, kurultay çalışmalarına ve yerel seçimlere de değinen Oran, "Seçimlerin ardından yaşanan değişim talebi ve kurultay isteği doğaldır. Parti içi demokrasinin gereğidir. Bu süreçte, kurultay için imza veren de vermeyen de bizdendir, partimizin değerli neferidir. Ancak kurultay tartışmasını, kırgınlıkları geride bırakarak tüm enerjimiz, bütün gücümüzle yaklaşık 7 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklanmak zorundayız. Yerel seçimler sürecinde de partimizin geleneklerine uygun olarak farklı adaylar çıkacaktır. Bu parti içi demokrasinin ülkemizin, Çeşmemizin yarınları için gereklidir ve önemlidir" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün yaptığı seçim çalışması ile ilgili slayt gösterisi yapıldı.

Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısının divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan seçildi. Arslan'ın yaptığı değerlendirme konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü üyeleri, görüş ve önerilerini dile getirdi.