İzmir’de CHP Aliağa ilçe yönetiminde bulunan 6 partili, görevlerinden istifa etti. İstifa eden partililer, seçim sürecinde CHP’nin kendi içerisinde bütünlüğü sağlayamadan seçime gittiğini iddia etti. İlçe Başkanı Gülşen Cirit de "Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir. Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanlığını alamadığımız için vazgeçmek özellikle ittifakların bile çok önemli olduğu bu dönemde CHP'nin temel ilkelerine de ters düşmektir" dedi.

CHP Aliağa ilçe yönetim kurulundaki 6 üye partinin kendi içerisinde bütünlüğü sağlayamadığı, bu şekilde seçime gittiğini ileri sürerek görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden üyelere başarılar dileyen İlçe Başkanı Gülşen Cirit de yönetim kurulunun düşmeyeceğini, yerine yedek üyelerin geleceğini belirtti. Cirit, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir. Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanlığını alamadığımız için vazgeçmek özellikle ittifakların bile çok önemli olduğu bu dönemde CHP'nin temel ilkelerine de ters düşmektir. Seçim değerlendirmesi için il başkanımız ve il yöneticilerimizle genişletilmiş  danışma kurulu toplandı ve seçim sonucu değerlendirildi. Yönetim kurulunda da değerlendirme toplantısı yapılmış ancak 6 arkadaşımız seçim sonucunu farklı değerlendirmişler ve bu nedenle yönetim kuruluna istifalarını vermişlerdir. Kendilerine bugüne kadar partimiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz."