Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Kocias, Yunanistan'ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılışını gerçekleştiriyor. Yunan mevkidaşı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Fırtınalı günler yaşıyoruz zaman zaman ama diyaloğu çözüm olarak görüyoruz" dedi.

İki bakan burada düzenlenen basın toplantısında konuştu.

https://youtu.be/K-yetWnCg1k

"Türkiye ve Yunanistan coğrafyamızın ve tarihin kilitlediği ülke. İki büyük medeniyeti temsil ediyoruz" diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Her iki ülkede de sayısız kültürel mesajlar var. Dillerimizde ortak 5 bin kelime var. Tüm bunlar halklarımızı yakınlaştırıyor. Anlaşamadığımız günler var, fırtınalı günler yaşıyoruz zaman zaman. Ama iş birliği ve diyaloğu çözüm olarak görüyoruz. Görüş ayrılıklarımız sır değil. Yunanistanı hedef alan darbeciler ve hainler bizim ülkemizde barınamaz. İzin vermeyiz."

Yunan Bakan Kocias ise "Darbe girişimine karşı Türkiye'nin yanında yer aldık" ifadelerini kullandı.

İzmir ile Selanik arasındaki feribot seferleri


Bu kapsamda son toplantının da İzmir'de gerçekleştiğini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, sonraki toplantının ise Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik'te gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.


İzmir ile Selanik arasında kardeş şehir ilişkisi bulunduğunu, bu bağları somut projelerle güçlendirmek istediklerini belirten Çavuşoğlu, "İzmir ile Selanik arasındaki feribot seferlerinin başlamasında gecikme olmuş. Bunun bir an önce başlaması gerekiyor. Bu konuda birlikte çalışalım. Aynı şekilde İstanbul ile Selanik arasında tren yolu projemiz var, bunu da hayata geçireceğiz." diye konuştu.