Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'deki Suriye zirvesine katılan Mihraç Ural için, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk. Rusya'dan tutuklanmasını ve iadesini istedik" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye zirvesini değerlendirdi.Zirveyi başarılı olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı" dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, Mihraç Ural'ın zirveye katılmasıyla ilgili, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk, Rusya'dan bu teröristin tutuklanmasını ve iadesini istedik. Rusya çalışmasını yapıyor" açıklamasını yaptı.
THKP-C Acilciler lideri Ural, 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının sanığı olarak aranıyor. Saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti.

Ne Olmuştu?


Soçi'de düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni Türkiye adına izleyen resmi heyet, THKP-C Acilciler lideri Ural'ın katılımcılar arasında görülmesi üzerine, etkinliği organize eden Rusya Federasyonu Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları nezdinde girişimde bulundu.Heyet, ismi daha önce Türkiye'ye tevdi edilen davetliler listesinde yer almayan Mihraç Ural'ın Kongre'de hazır bulunmasından 'duyulan rahatsızlığı' kayda geçirdi ve izahat istedi.Son olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'deki Suriye zirvesine katılan Mihraç Ural için iadesini istediklerini belirti.