İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, infaz başvurusu için İstanbul Adliyesi'ne gitti, "Bugün Gezi'nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum" dedi. DHA'nın haberine göre, Kaftancıoğlu adliyedeki infaz işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Buradaki işlemleri son bulan Kaftancıoğlu’nun, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'nin önünde açıklamalarda bulundu.

Kaftancıoğlu tahliyesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, "Çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam. İyi ki varsınız, iyi ki adaletin yanındasınız. Ben içeride kendime değil sizlerin güneşin altında kalmanıza daha çok üzüldüm. Yarın Ekrem başkanımızın davası var. Hep beraber orada olacağız" dedi.

ÖNCEKİ GELİŞMELER

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan konu hakkında yapılan ilk açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2021/5283 esas sayılı dosyasıyla kısmen onanan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 2019/171 esas sayılı dosyasında verilen karar kesinleşmiş, mahkeme kararı infaza gönderilmiştir. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesi'ne gidecektir" denildi.

Daha sonra yapılan açıklamada ise, "CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumuna gitmektedir" denildi.

'SAVCI, KAFTANCIOĞLU'NU ARADI'

Halk TV'den Ayşenur Arslan’a göre, savcı, Kaftancıoğlu'na telefon ederek 1 saat içinde adliyeye gelmesini, aksi takdirde yakalama kararı çıkaracağını söyledi.

Arslan, konu hakkında şunları söyledi:

"Savcı, telefon ediyor. Diyor ki; evraklarınız geldi, 1 saat içinde Çağlayan Adliyesi’ne gelin. Aksi taktirde yakalama kararı çıkartılabilir. Polis neredeyseniz oraya gelebilir, sizi zorla alabilir."

CHP İSTANBUL'DAN PARTİLİLERE ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanlığı, "Talimatla tek adama göre verilen karara karşı, tüm İstanbul örgütümüzü Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne bekliyoruz. İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu bırakmıyoruz" mesajıyla partilileri Silivri Cezaevi önüne çağırdı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter" diyerek iktidara seslendi. Kaftancıoğlu'nun mesajı şöyle:

“Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter.”

SİLİVRİ'DE KAFTANCIOĞLU'NA DESTEK

Silivri’ye gelen Canan Kaftancıoğlu’na destek vermek isteyenler, pankart açarak mesaj verdi. Sloganların açıldığı alanda, “Hak, hukuk, adaletin olmadığı yerde seninleyiz” pankartı da açıldı.

KAFTANCIOĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu’nun avukatı Doğuşcan Aydın Sözcü gazetesine, "Yargıtay onamasından sonra sırasıyla İstinaf Mahkemesi kesinleşmeyi yaptı. Geçen hafta itibariyle dosyayı 37. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 37 Ağır Ceza Mahkemesi de bu sabah itibariyle infaz işlemlerinin gerçekleşmesi için infaz müdürlüğüne dosyayı göndermişti. Canan Hanım da şimdi geldi, gerekli işlemlerin başlaması için infaz müdürlüğüne başvurumuzu yapacağız. Devamında da çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti, Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi.