Dün CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı. DHA'nın haberine göre Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda terör propagandası yaptığı iddia edilerek ihbarda bulunuldu.
Söz konusu paylaşımları incelemeye alan başsavcılık, paylaşılan tweetleri tutanak altına alarak Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı.
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında, "PKK ve DHKP-C propagandası", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak", "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AKP FAŞİZMİNİNİ YIKACAĞIZ DEMİŞTİ


Canan Kaftancıoğlu dün yapılan CHP İstanbul İl Başkanlığı seçiminde kullanılan 643 oyun 325'ini almış, rakibi Cemal Canpolat ise 318 oyda kalmıştı. Kaftancıoğlu sonuçların açıklanmasının ardından sahnede bir konuşma yapmış ve şu ifadeleri kullanmışt: "Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim."