CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Tuna Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel ile İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak'ın da katıldığı buluşma, adeta mitinge dönüştü. Halkın büyük ilgi gösterdiği mitingde başkan adayı İduğ, "Bornova’da Mart’ın sonu bahar" dedi.

Bornova’yı büyütmek, geliştirmek için geldiklerini anlatan İduğ, kentin sorunlarını, halkın taleplerini çok iyi bildiklerini belirtti. Bornova’nın farklı bölgelerinden göç alan bir ilçe olduğunu vurgulayan İduğ, "Bu büyümeyle birlikte ihtiyaçlarımız da artıyor. Taziye evlerinden, dernek ve kültür merkezleri gibi eksiklerimizi gidereceğiz. Bornova’da çok renkli, çok sesli, kültürlü bir hayatı ayrıştırmadan birlikte sürdüreceğiz. Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, güzelliğimizdir" dedi.

Okul öncesi eğitim

Çocuk, genç ve kadınlara yönelik çalışmaların öncelikleri olduğunu vurgulayan İduğ, okul öncesi eğitimden başlayarak, eğitimde fırsat eşitliği yaratacaklarını söyledi. 2-5 yaş çocuklar için okul öncesi eğitim almasını hedeflediklerini söyleyen İduğ, "Orta öğretim, lise ve üniversiteye hazırlık eğitimleri veren BELGEM (Bornova Belediyesi Eğitim Merkezi) etkin bir şekilde kullanılacak ve büyüyecek, daha çok genç ve çocuğumuza hizmet verecek. Bir başka önceliğimiz kadınlar. Kadınların güçlenmesi, kent yaşamına daha aktif katılım sağlaması için verimli bir şekilde çalışacak, ihtiyaçlara cevap veren projelerimizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Baharın heyecanı

Hep bir ağızdan İzmir Marşı’nın söylediği coşkulu buluşmada, 31 Mart’ta sandıklarda çiçek açacağını belirtti. İduğ, "Görüyorum ki bahar heyecanı hepimizi sarmış. Yeni bir heyecanla, Aşk’la Bornova’ya hizmet için geliyoruz. Birlikte üreteceğimiz, birlikte büyüteceğimiz, çağdaş, yaşanabilir, yeşil bir Bornova için geliyoruz" dedi.