Eski AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il başkanlığı görevine Aydın Şengül'ün atanmasına ilişkin, "Görevimi bu onuru taşıyacak ve önümüzdeki süreci göğüsleyecek başka bir hizmet yarışçısına devrediyorum." dedi.

Delican, İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin Türkiye'nin selameti, milletin refahı ve mutluluğu için, çok meşakkatli ve onurlu bir yürüyüşün öncüsü olduğunu, bu yürüyüşüne tavizsiz devam edeceğini belirtti.

Partinin kuruluş ve yola çıkış süreci itibarıyla çatısı altında bulunduğunu aktaran Delican, 2014 yılının temmuz ayında  İzmir il başkanlığı görevini devraldığını hatırlattı.

Görev süresince yaptıklarına değinen Delican, "İl başkanlığım boyunca tüm görevlerimi ifade ederken partimin yol haritasına, siyasette süreklilik ve tutarlılık ilkesine bağlı kalmak suretiyle, ülke ve kentteki gelişmeleri karşılaştırıp sorgulamayı, uzlaşmacı bir yaklaşımla sorunların çözümlerini şehrimizin dinamikleri ile birlikte ve kendi teşkilatımız içinde köklü olarak ele almayı yararlı buldum, bundan sonrası için de buluyorum." diye konuştu.

"Aday olmayacağım"


Delican, AKP'nin hala bu ülkedeki insanların büyük çoğunluğunun umudu olduğuna işaret ederek, "Bu umudu canlı tutacak, milletle kucaklaşacak en onurlu mevkilerden birinde bulundum. Şimdi görevimi bu onuru taşıyacak ve önümüzdeki süreci göğüsleyecek başka bir hizmet yarışçısına devrediyorum. Kutlu yürüyüşün parçası olmaya devam edeceğiz. Önümüzde kongreler süreci var. Bu süreci iyi okumak, gereklerini iyi tahlil etmek gerekli. Bugüne kadar vatan, millet sevdalısı hiçbir ak gönüllü yol arkadaşımın bu değişim sürecini kişisel görmeyeceğine inanıyorum. Ben de görmüyorum. Bu nedenle il kongresinde aday olmayacağımı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.Eski İl Başkanı Delican,"Görevimi bu onuru taşıyacak ve önümüzdeki süreci göğüsleyecek başka bir hizmet yarışçısına devrediyorum. İl kongresinde aday olmayacağımı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum"