Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, “Umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor, özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla 4'üncü Olağan Kongresini Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongre 17 Haziran 2021’de Onur Gencer tarafından partilerine yönelik yapılan silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a atfedildi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri, Deniz Poyraz'ın ailesi, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.Kongrede ilk olarak HDP İl Eş Başkanları BesriyeTekgür ile Kadir Baydur, halka teşekkür ederek, cezaevlerinde olan partilileri selamladı. Eş Başkanlar, yeni yönetime başarılar diledi. Milletvekili Serpil Kemalbay ise baskı ve faşizme karşı birkez daha demokrasi dersi verdiklerini belirterek, “Türkiye'de iyi ki HDP ve dostları var”mesajı verdi.

BİZ HİÇ TANIMIYORUZ

HDP İzmir İl Kongresinde konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın gündeminde 6 siyasi parti liderinin buluşması vardı. Gündeme ilişkin sert mesajlar veren Buldan, "HDP’siz bir Türkiye siyaseti ve parlementoyu amaçladıklarını biliyoruz. Ama başaramayacaklar. Çünkü halklarımız asla izin vermeyecek. HDP’siz Türkiye ve siyaset tutmadı, tutmayacak. Bunu bir kez daha onlara gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Niye bu 6’lının içinde HDP yok diye soranlar oldu. Sevgili halkımız sizi tanımayanları biz hiç tanımıyoruz, bu da böyle bilinsin. Bizi yok sayanları zamanı geldiğinde yok saymasını iyi biliriz” diye konuştu.

Pervin Buldan’ın konuşmasının ardından faaliyet ve mali raporları okundu. Tek liste ile girilen seçimde Berna Çelik ve Vedat Çınar HDP İzmir İl Eşbaşkanı oldu.