CHP, Çanakkale'de düzenleyeceği Adalet Kurultayı'nda, mağdur olan kesimleri dinleyecek. Arka planda duracak olan parti, yaşanan adaletsizlikleri kayıt altına alacak.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP'nin Adalet Kurultay'ı bugün başlıyor. Parti, bu kez farklı bir konseptle tarihi bir hafıza oluşturacak. Mağdur olduğunu söyleyen kesimleri dinleyecek olan CHP, geri planda kalacak. Adaletsizliği yaşadığını savunanlar, söz alacak, yaşadıklarını paylaşacak. CHP'lileri heyecanlandıran kurultaya dair konuşan partinin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye'de insanların diğerini ötekileştirdiğini ve başkasına yer açmadığını söyledi. CHP'nin, ötekileştirme sistemini ortadan kaldırarak kendi içerisinde toplumun tüm kesimlerine yer açtığını ifade eden Tuncay Özkan, Adalet Kurultayı için 'Çok önemi bir şey' dedi.

DAHA FAZLA BÖYLE GİTMEZ

Özkan; “Adaletin sağlanmasında, eşitlik olgusunun yerine getirilmesinde toplumu oluşturan hiç kimsenin ötekileştirilmeden, herkese eşit yaklaşarak herkesin kendi gönlünde, vicdanında ve aklında açtığı yeri, karşı tarafta da açarak ilerlemesi gerekiyor. Ben, toplumun tüm kesimlerini dünlemek için kurultayı sonuna kadar takip edeceğim” dedi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da kurultayda olacak. Bu kurultay sonucunda haksızlığa, adaletsizliğe uğrayan tüm kesimlerin seslerini duyurabilmesini istediğini belirten Özcan Purçu, Adalet Kurultayı'nda partili olsun veya olmasın vatandaşlar ön planda olacağını kaydetti. Adalet arayan, umutlu olan herkesin Çanakkale'de olacağını vurgulayan Purçu; “ Umudunu kaybeden herkes burada gelecek. Sesini duyurmak, haklı olduğunu kanıtlamak isteyen herkese kapımız açık.

GERİ PLANDA OLACAĞIZ

Bizler geri planda olacağız. Yaşananları dinleyeceğiz, izleyeceğiz. Umuyorum herkes oradan sesini duyurur. İktidarın da bu kurultaydan gerekli mesajları almasını ümit ediyorum” dedi. Ülkenin gidişatının çok kötü olduğunu dile getiren CHP'li vekil, bu sistemin bu şekilde çok da fazla gitmeyeceğini belirtti. Purçu; “Türkiye, bu kadar kutuplaşma, adaletsizlik, haksızlıkla yürümez. Hergün biraz daha kötüye gidiyoruz. Ülke hergün bir adamın yönetimine doğru sürükleniyor. Büyük bir huzursuzluk var. Umuyorum, adaletsizliği ve umutsuzluğu ortadan kaldıracak bir kurultay olur” dedi.

Bayram Belkahve'de

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, 30 Ağustos'ta bayramlaşma programı düzenleyeceklerini açıkladı. CHP, bu kez geleneği bozarak bayramlaşma törenini İzmir Fuarı'nda değil de Belkahve'deki Ataevi'nde yapacak. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları nedeniyle de buradaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulacak.