CHP İzmir İl Örgütü, görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İzgeldi'ye tam kadro destek verdi. İl Başkanı Asuman Ali Güven; “Atılan bu çamur bize asla ulaşmayacak, bizzat atanları kirletecek” dedi.

umutCHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İzgeldi'nin yolsuzluk iddiasıyla görevden uzaklaştırılmasına tepkiler sürüyor. İlgezdi'ye partililerden destek gelirken, İzmir'deki CHP'li isimler de sert bir açıklama ile durumu kınadı. CHP'nin İzmir İl Yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile birlikte, İlgezdi için ortak açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan açıklamada, demokrasinin ihlal edildiği belirtildi. İl Başkanı Asuman Ali Güven'in yaptığı açıklamada, Battal İlgezdi'ye yapılanın, doğrudan milletin iradesine karşı bir operasyon olduğu savunuldu. Başkan Güven; “Başta belediye başkanlarımız olmak üzere, PM ve YDK üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve İzmir il örgütüyle birlikte Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin yanında olduğumuzu deklare ediyoruz. Kin ve intikam duygularıyla açılan bu soruşturmada, adalet sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ÇAMUR ATANLARI KİRLETECEK

İktidar partisinin ileri demokrasi söylemlerine rağmen, Türkiye'de demokrasinin açıkça ihlal edildiğini belirten Başkan Güven, demokraside ciddi bir gerileme yaşandığını ileri sürdü. Hükumetin, muhalefet partilerine mensup yerel yönetimler üzerinde vesayetin de ötesinde açıkça tahakküm kurma çabasında olduğunu savunan Güven; “Muhalif belediyelerin projelerini geciktirme, zorlaştırma, yaptırmama adına atılan adımların da ötesine geçilerek, bu kez hukuksuz görevden alma süreci başlatıldı” dedi. Bu operasyonun, siyasi ve keyfi bir kararın sonucu olduğunu açıklayan Güven, görevden alma için ‘Çifte standart, antidemokratik ve hukuksuz’ ifadelerini kullandı. AKP’nin bu olay ile sadece muhalefeti susturmayı değil, aynı zamanda gündemi değiştirmeyi de hedeflediğini açıklayan Güven, şunları söyledi: “İmar, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanunlarına karşı gelenlerin, haksız kazancın, haksız rantın adresi CHP’li belediye başkanlarımız değildir. Atılan bu çamur bize asla ulaşmayacak, bizzat atanları kirletecek.”

SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

“Bize çamur atmaya çalışanlar, bulundukları bataklıkta çırpındıkça dibe vuracak”, diyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, tek amacı hizmet vermek olan CHP’li belediye başkanlarının verilmeyecek hesabının bulunmadığını kaydetti. Güven, açıklamasını, Ankara’ya yaptığı çağrı ile sonlandırdı: “Yüce Türk milleti, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına ilişkin kararın hukuki değil siyasi olduğunu ve altında nelerin yattığını çok iyi bilmekte. Bu milletin vicdanında hiçbir belediye başkanımızı mahkum edemezsiniz. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının tek elden çıkmış senaryolarla, inandırıcılığı bulunmayan soruşturmalarla görevden alınmasına asla seyirci kalmayacağız. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin önünde asla diz çökmeyeceğimize, korkmayacağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan asla ayrılmayacağımıza, tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Merkezi yönetimden, milli iradeye saygı istiyoruz.” Açıklamanın sonunda, CHP’liler ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları attı.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_12/2017_12_11/1784462/izmir_chp_izmir_den_ilgezdi_kararina_tepki.mp4