CHP İzmir örgütünde dün 6 ilçede sandık kuruldu. Menderes, Güzelbahçe, Kınık ve Çeşme’de mevcut başkanlar yeniden seçildi. Ödemiş'te Birlik ipi göğüsledi. Bornova'da ise kazanan Nevzat Kavala oldu.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir örgütü, seçim heyecanı hafta sonu da devam etti. İzmir’in 6 ilçesinde sandık kuruldu. En hareketli seçime ise Bornova sahne oldu. 3 adaylı başlayan yarış, son dakika 2 adaya düştü. Adaylardan Osman Koçanalı, sahnede yaptığı konuşmanın ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bornova’da EVKA 4 Spor Kompleksi’nde yapılan seçimlerde dikkat çeken detaylar vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, erken saatlerde kongre salonuna geldi. Bornova'daki kongrenin sürpriz misafiri ise CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın oldu. Kongre, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 saat gecikme ile başladı. Doğal delegeleler ile birlikte 416 delegesi bulunan ilçede yeter çoğunluk olan 214 sayısı, saatler sonra sağlanabildi. Çoğunluğun sağlanması ile birlikte seçimin blok liste ile gerçekleşmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

SANDIKLAR ÇOK ÖNEMLİ

Divan Başkanı CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay yaptığı kısa konuşmada, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla Ankara’yı İstanbul’u alacağız diyor. İzmir’den bahsetmiyor. İzmir’de bunu söylemeye gerek kalmıyor. O İzmir’in Atatürkçü olduğunu biliyor” dedi. Adaylardan kürsüye çıkan ilk isim Adnan Hocaoğlu oldu. Hocaoğlu, “Ben Adnan Hocaoğlu ve kadromuz daha heyecanlı ve Bornova’nın ihtiyaç duyduğu bir yönetimi hayata geçirmek için adayım. Biz kardeşçe toplum hayalini gerçekleştirmek için adayız” ifadelerini kullandı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Hocaoğlu’nun ardından kürsüye Osman Koçanalı çıktı. Koçanalı, kongreye katılımın yetersiz olduğunu belirterek eleştirilerini sıraladı. Koçanalı yaptığı konuşma sırasında adaylıktan çekildiğini açıklayarak, çekilme gerekçesini şu ifadelerle dile getirdi: “Son günlerde öyle şeyler yaşadım ki, benim partim diyemiyorum. Ama ben yine de benim partim diyorum ve üzülerek adaylıktan çekildiğimi ilan ediyorum.”

SEN NERELİSİN DEMEDİM

Bornova İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Nevzat Kavalar, son konuşmacı olarak kürsüye çıktı. 43 yıllık partili olduğunu söyleyen Kavalar; “Adnan ve Osman arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Güzel günlerimiz oldu. Şimdi onlardan ricam var. Hep beraber çalışalım. Danışma kurullarımız açık. Örgütün tamamını çağırıyoruz. Gel bize orada hesap sor, eksik yaptığımız şeyleri söyle. Görev verirseniz başkan olursam bundan sonraki danışma kurullarında tüm örgütü bekliyorum. Ama bu seçimlerin kazananı kaybedeni yok” dedi.

LİSTE GERGİNLİĞİ

Konuşmaların sonunda salonda liste gerginliği yaşandı. Kavalar listesinde değişikliğe gitmek isteyince, Hocaoğlu ve ekibi karşı çıktı. Değişiklik için dilekçe verilmesini isteyen partililer, bir süre kürsü önünde divan üyelerine tepki gösterdi. Alkışlarlar tepkilerini yükselten partililer, Hocaoğlu’nun değişikliği kabul etmesiyle son sakinleşti. Krizin ardından seçime geçildi. Aziz Kocaoğlu’nun da yakından takip ettiği seçimin galibi… oyla … oldu.

Ödemiş’te Mehmet Birlik kazandı

Öte yandan diğer ilçelerde de seçimler gün boyu devam etti. Ödemiş’te eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik ile Erdem Boyacı yarıştı. İlçe Kongresi'nde divan başkanlığını İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yaptı. Partililer blok liste lehinde oy kullandı. Sadece iki yaşlı kadın partili seçimin çarşaf liste yöntemiyle yapılması için tercihte bulundu. İlçede seçimin kazananı Mehmet Birlik oldu.

Dört Başkan güven tazeledi

Menderes’te mevcut İlçe Başkanı Ahmet Pala, Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yılmaz, Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam, Çeşme’de de görevdeki İlçe Başkanı Ekrem Oran aday oldu. Adı geçen ilçelerin hepsinde mevcut başkanlara rakip çıkmadı. Tek liste ile gidilen kongrelerde, başkanlar delegeden yeni dönem için vize alarak güven tazeledi. Güzelbahçe’de kongresinde konuşan Başkan Kazım Çam, Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye yapılan saldırıyı kınayarak; “Rakı masalarında ilçeyi ihtilal etmeye çalışıyorsunuz. Sonucu belediye başkanını vurmaya kadar geliyor. Bunun hesabını verecekler" dedi.