CHP İzmir İl Kongresi'nde aday olup olmayacağı merak konusu olan Başkan Güven, “Bencil bir tavrım yok. Başkan olmam gerekiyorsa olurum, bir arkadaşı desteklemem gerekiyorsa desteklerim” dedi.

umutCHP İzmir Örgütü, Çiğli seçimini de yaptıktan sonra ilçe kongrelerini tamamlayacak. 600 il delegesinin çıktığı ilçe kongrelerinin ardından, final il kongresi ile yapılacak. İl kongresi için henüz adaylığını açıklayan bir isim yok. Parti kulislerinde CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin'in ismi konuşuluyor. Mevcut Başkan Asuman Ali Güven de adaylık konusunda net bir açıklama yapmadı. 7 Ocak 2018'de İzmir Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapılacak olan il kongresine dair açıklama yapan Başkan Güven; “Kendim ile ilgili bireysel bir düşüncem yok. Bireysel olarak olaylara bakmıyorum. Partimizin birliği ve beraberliği için çabalıyorum. Bana düşen bir görev varsa, ne olursa olsun bunu seve seve yaparım. Başkan olmam gerekiyorsa başkan olurum. Bir arkadaşı desteklemem gerekiyorsa desteklerim. Bencil ve bireysel bir tavrım yok. Bütün örgüt ile hep birlikte güçlü, güzel bir şey yapalım” dedi.
Yapılacak olan il kongresinde, 30 ilçenin 30'unun da temsil edildiği ve partililerin dışlanmadığını düşündüğü, herkesin 'varım' diyebildiği bir il yönetiminin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Güven, kendini ön plana çıkarmadığını, öyle bir derdinin olmadığını ifade etti.

GÜÇLÜ BİR YENETİM

İlçe kongreleri sürecinde çok ciddi sorunların yaşamadığını aktaran Asuman Ali Güven, il kongresinin de olumlu bir havada tamamlanması gerektiğini vurguladı. Ülkenin zor ve sıkıntılı bir süreçlerden geçtiğini ifade eden Güven; “O nedenle partimizin bu kongreler sürecini sorunsuz şekilde atlatmasını istiyoruz. Güçlü bir yönetim ve birliktelik sağlanmalı. Beraberliklerin, güçbirliğinin olduğu, tek vücut olabileceğimiz bir il kongresi yapmalıyız. Bütün enerjimizi ortak noktada toplayabilmeliyiz. Parti içi barışı, özgürlüğü, sevgi ve saygıyı, yol arkadaşlığının kazandığı bir il kongresi olmalı. CHP'nin tüm bireyleri ile bunu başaracağına inanıyorum. Güçlü bir il yönetimi, tüm İzmir'i temsil edebilen, kucaklayabilen bir il örgütü çıkacağını düşünüyorum. Ben şahsen bunun için çabalıyorum ve böyle bir arayış içerisindeyim. 600 delegenin de kabul edebileceği bir il başkanı olsun, yönetimi onaylasın ve 'Arkasındayız' desin. Küskünlüklerin, kırgınlıkların yaşanmadığı, tek bir yumruk olabildiğimiz bir il kongresi olmalı. Güçlü bir yapı ile çıkmalıyız” dedi.

KENETLENME ZAMANI

Özel bir dönemden geçildiğin ve tüm partililerin de bunun farkında olduğunu söyleyen Asuman Ali Güven, CHP'lilerin 2019 sürecinin çok kritik bir süreç olduğunu kabul ederek çalışmaların sürdürdüğünü belirtti. Bunun bilinciyle olaylara yaklaşan partililerin, CHP'nin güçlenmesi için özeverili davrandığını açıklayan Başkan Güven, şunları söyledi: “Yerel yönetimlerimiz, baskı ve tehdit altında. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ciddi tehditler var. Yapılan uygulamalar, büyük olayların işareti. Bunlara karşı direnebilmemiz ve mücadele edebilmemiz için güçlü olmalıyız. Şartlar bizi bu yöne doğru itiyor. Gelecek rüzgarın gücünü bildiğim için, fırtınaların tufana dönüşeceğini bildiğim için bunları söylüyorum. Şuan bunlar tam olarak hissedilmiyor olabilir. Ama bu saldırılar güçlenerek sürecek. Buna 'dur' diyebilmek için şimdiden güçlü olmalıyız. Küçük hırsları bir kenara bırakıp, bir birimize kenetlenme zamanı.”