Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı. Bozdağ, ABD'deki Reza Zarrab davasıyla ilgili olarak ''Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar'' dedi.

REZA ZARRAB DAVASI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada "Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar.

Siyasi bir davadır, hukuki dayanaktan yoksundur

17-25 Aralık'ta FETÖ’nün giriştiği ancak başaramadığı hukuk darbe teşebbüsünün ABD ve yargısı eliyle tekrarlanmasından başka bir şey değildir.
Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir. Olmayan belgeler üzerinden ellerinde varmış gibi yargılama yapıyorlar.
Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin tamamı Türkiye'nin hukukuna uygun olduğu gibi uluslararası hukuka da uygundur.
Türkiye’nin ticari ilişkilerine zarar vermeyi amaçladığı çok açıktır.
Bu dava Türkiye’ye yönelik bir kumpas davasıdır. Sanıklar adeta rehin durumdadır orada.
Yargılama yapanlar sanıklara açık baskı yapıyor. Yazıyorlar ellerine veriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayan, hükümeti suçlayan, kurumları suçlayan ve Türkiye’nin aleyhinde karar çıkmasına yardımcı olacak itiraflarda daha doğrusu iftiralarda bulunmaya zorluyorlar.
Bu davadaki delilleri nasıl, ne zaman, nerede elde ettiniz? Aslı mı sizde kopyası mı sizde? “FBI ajanı teyit etti” diyorlar. Bunun bir kıymeti var mı? Yok. Bu tapelerin doğruluğuna nasıl hükmetti?" dedi.