Özel/Didar DEMİRCİ
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Menderes Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimleri tamamlandı. Üç turda gerçekleşen seçimde CHP Meclis Üyesi Erkan Özkan başkanvekili oldu. Özkan, Kayalar’ın görevden alınmasına ve seçim sürecine ilişkin görüşlerini 9 Eylül Gazetesi ile paylaştı. Başkanvekilliği seçimi için aday belirleme toplantılarında ilk başta bir sorun olmadığını belirten Özkan, Mustafa Akın’ın seçim günü bağımsız olarak aday olmak istemesi ve partiden istifası için, “Biz kendisine müdahale etmedik. Kendi tercihidir” dedi. Cumhur İttifakı’nın ilk iki turda Mustafa Akın’ın adını oy pusulasına yazmasına ise Özkan, “Herkes bir Menemen, bir Torbalı vakası bekledi ama öyle bir şey yoktu. Onlar nasıl bir planın içinde olduklarını kendileri biliyor” sözlerini kaydetti.

ÇATLAK YOK
CHP Meclis Üyesi Mustafa Akın’ın partisinden ve başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesiyle ilgili yapılan ‘CHP’de çatlak var’ yorumlarını elen alan Özkan, seçim sürecini paylaşarak “Çatlak yok” dedi. Mustafa Akın’ın baştan beri aday olarak çıkmak istediğini dile getiren Özkan, “Mustafa Başkan (Mustafa Kayalar) aday olsun diye kimsenin adını vermedi. 15 meclis üyesi arkadaşımız hepsi aday olabilir dedi. Sadece tek ve ortak aday çıkaracağız dendi. Başkan Bey, kimseye benim adayım demedi. Kimse benimle ilgili de bir şey demedi. Akın’ın adaylığına diğer arkadaşlar tepki verdi. Bunun üzerine Akın bağımsız olarak aday çıkacağım dedi. İlk başta sorun yoktu. Hep beraber kim tercih edilirse ona destek verecektik. Ama Mustafa Bey maalesef aday olmak istediğini açıkladı. Kendi tercihidir… Bizden aday çıkmadı” diye konuştu. Akın’ın istifasına ilişkin de konuşan Özkan, “İçeride hiçbir tartışma olmadı. Mustafa Akın’ın istifa ettiğinden sonradan haberimiz oldu. Bizden veya başka kimseden istifa et diye bir baskı olmadı. İstifasıyla ilgili biz müdahale etmedik” sözlerini kaydetti.

PARTİYE ZARAR VEREMEZLER
Seçimin ilk iki turunda Cumhur İttifakı’nın Mustafa Akın’ın adını yazmasına karşılık sorularımıza cevap veren Özkan, “Onlar nasıl bir plan içinde olduklarını daha iyi biliyor. Herkes bir Menderes bir Torbalı vakası bekledi. Ama öyle bir şey yoktu” ifadelerini kullandı. Akın’ın istifasının da partiye bir zarar vermeyeceğini dile getiren Özkan, “Biz seçimi yine kazanırız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Evet bunlar yaşandı ama bundan sonrası için sorun olmayacak, daha fazla çalışacağız” diye konuştu. Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına ilişkin sürece de değinen Özkan, “Biraz göz dağı vermek gibi oldu. Bizim hiçbir sorunumuz yok, biz açığız. Bu süreç yaşandı, hepimiz üzüldük. Bakanlık bu şekilde karar verdi. Başkanımızın suçlu olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta aklanıp en kısa zamanda görevine devam edecektir” mesajını verdi.