Haber/  Gökçe ADAR

Rejim unsurları tarafından İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında 33 askerin şehit düşmesiyle ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şehit yakınlarına sabır dileyerek, “Suriye’de görev yapan şerefli ordumuzun kahraman mehmetçiklerine yönelik, İdlip’de düzenlenen hava saldırısında 33 mehmetçiğimizin şehit olmasının derin ve tarifsiz acısı içindeyiz. Bu öyle bir acı ki, ne sözlerle tarif edilebilir ne de tesellisi bulunabilir. Her biri ana kuzusu, her biri vatan ve millet aşkıyla dolu 33 mehmetçiğimizin ateşi sadece 33 ocağa değil, 83 milyon vatandaşımızın yüreğine düşmüştür. Bu ateş yüreğimizi yakmakta, ciğerimizi dağlamaktadır.  İdlip’de Şehit düşen ve yüreğimizi yakan 33 şehidimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan tüm askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bu millet, bundan önce vatani görevini yaparken Şehit düşen hiç bir kahramanını unutmadığı gibi, Şehit düşen 33 askerimizde asla unutmayacak, hatıraları ve kahramanlıkları sonsuza kadar yaşatılacaktır” dedi. 

Kırkpınar: Birleşmeliyiz 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, birleşme çağrısı yaparak, “1071 yılından beri bu coğrafyada hakimiyet kurmuş büyük bir milletiz. Bu büyük milletin bugünde düşmanı vardı yarın da düşmanı olacak. Bugün hem birlik günü hem de bir arada yaşama günüdür. Dolayısıyla iktidar veya muhalefet toplumun bütün katmanları bir arada olmanın nasıl bir enerjiden sinerjiye dönüşeceğini bilmesi gerekir. Bu zor günleri millet olarak aşarız. Milletimizin inancını ve güvenini çok sıkı tutmamız lazım. Sonsuza kadar bu topraklarda yaşamamızın hakkı olduğuna inanıyorum. Yurtta barış dünyada barış ilkesini sonsuza kadar yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu ülkede kan durmuyor

Bir açıklama da  MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den geldi. Şahin, “Dünya acımasız bir savaş alanı halini almış durumda. Bilhassa Suriye dünyanın bu yüzünün en belirgin alanı olmuş durumdadır. İnsanlık onurunun yerle bir  olduğu, sivil, kadın, yaşlı ve çocukların büyük bir acımasızlık içinde kurban edildiği bu ülkede kan durmuyor. Acı ve gözyaşı durmuyor. İşte bunu engellemek ve insana insanca muamele etmek için görev yapan Türk askerleri dün alçakça bir saldırıya uğramış 33 Şehit ve yaralılar vermiştir. Başımız sağolsun, Allah şehitlerimizin mekânını cennet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Ailelerine de sabır ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.” Diyerek acıları paylaştığını söyledi.