Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir 'işgal operasyonuna' dönüşmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir. Bunu Fırat Kalkanı harekatına bakarsak görürüz" dedi.
Başbakan, roketli saldırıların Türkiye sınırları içerisinden yapıldığına yönelik iddialara ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye'nin içerisinde, Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı akla ziyan, deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

"TEMELDEN SAKAT BİR DÜŞÜNCEDİR"


Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir 'işgal operasyonuna' dönüşmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir. Bunu Fırat Kalkanı'na bakarsak görürüz" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARA ROKET SALDIRISI AKLA ZİYAN, DELİ SAÇMASI DÜŞÜNCELERDİR"


Başbakan Yıldırım, roketli saldırıların Türkiye sınırları içerisinden yapıldığına yönelik iddialara ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye'nin içerisinde, Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı akla ziyan, deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler. Böyle bir şey yok Türkiye hudutları içerisinde yüzde yüz halkın güvenliği, huzuru vardır. Bu tamamen bazı çevrelerin terör örgütüne yönelik destek kampanyalarından başka bir şey değil. Bunların hepsinin ölçümleri, gözlemleri yapılıyor saldırı gelir gelmez de karşılık verilip susturuluyor" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, "Operasyon hedeflendiği şekilde devam ediyor ve bu hedeflerin yerine getirilinceye kadar devam edecek. Bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen hedef sayısı 480, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olarak tespit edilmiştir. Harekat planlandığı şekilde devam etmektedir" dedi.

"HATAY'DA GERÇEKLEŞEN ROKETLİ SALDIRIDA 17 YAŞINDAKİ FATMA AVLAR İSİMLİ VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"


Başbakan Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile olan görüşmesine ilişkin, "İkili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konularda da görüş alış verişi yapma imkanı bulduk. Özellikle devam eden Zeytin Dalı Harekatı hakkında sayın başbakanı kapsamlı bir şekilde bilgilendirme fırsatım oldu. Operasyonun amacı terör örgütlerini mahallinde yok etme operasyonudur. Suriye'nin toprak bütünlüğüne sadakatimiz, bağlılığımız her zamanki gibi devam ediyor. Hedef ne sivil halk, ne de Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Hedef, ülkemize yönelik roketli saldırıları bertaraf etmek. Aynı zamanda Afrin bölgesine yerleşmiş olan PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerini oradan çıkarmak. ÖSO'dan askerlerle birlikte TSK bu operasyonu gerçekleştiriyor. Terör örgütü orada burada kara propaganda yapıyor sivillere zarar veriliyor diye. Asıl zarar gören Türkiye'deki vatandaşlarımız. Bugüne kadar yapılan roket saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız, Suriyeliler var. Daha bugün Hatay'da gerçekleşen roketli saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu.