Başbakan Binali Yıldırım, MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasıyla ilgili olarak, "Bu meseleyi Başbakana güvensizlik gibi bir değerlendirmeye tabi tutmak iyi niyetten yoksundur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MİT'İN CUMHURBAŞKANLIĞI'NA BAĞLANMASI

Başbakan Binali Yıldırım, MİT'in, Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına ve bu konuda CHP'nin yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya, "Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır. Mevzuat içerisinde herkes kendisine verilen sorumluluğu yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakana güvensizlik vesaire gibi bir yoruma, değerlendirmeye tabi tutmak iyi niyetten yoksundur" dedi.

MİT'in, Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına ve bu konuda CHP'nin yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya Yıldırım, "MİT müsteşarlığının yasası ile ilgili bir değişiklik oldu. Bu değişikliğe göre MİT müsteşarlığı ile ilgili tasarrufu sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda zaten yeni sistemde bütün MİT müsteşarlığı diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde toplanıyor. Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır. Mevzuat içerisinde herkes kendisine verilen sorumluluğu yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakana güvensizlik vesaire gibi bir yoruma, değerlendirmeye tabi tutmak iyi niyetten yoksundur" diye yanıt verdi.

TEK TİP KIYAFET

FETÖ sanıklarına tek tip kıyafetle iligli çalışma bitmediği için KHK'larda yer almadı.

Yıldırım'dan Almanya açıklaması: Türkiye'nin içişlerine karışmaya kimsenin hakkı yoktur