CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, FETÖ soruşturmaları kapsamında örgüte finansal destek sağlamak suçundan 21 aydır İzmir'de tutuklu yargılanan Orkide Yağları’nın sahibi İzmirli iş adamı Ahmet Küçükbay’ın etkin pişmanlıktan faydalanmak için itirafçı olduğunu hatırlatarak Küçükbay’ın savcılığa verdiği ifadeleri Meclis gündemine taşıdı.
Balbay, İzmirli iş adamı Ahmet Küçükbay’ın FETÖ ile irtibatlı olduğunu iddia ettiği 84 kişinin adını savcılığa verdiğini, bunlardan 3’nün AKP Milletvekili olduğu için savcılık tarafından haklarında hiç işlem yapılmadığını belirterek şöyle dedi:

İSMİ VERİLEN AKP'LİLER KİM?


“Buradan AKP’ye soruyorum: AKP’li diye hiçbir işlem yapmıyorsunuz, sonra da FETÖ’nün siyasi ayağını Nasreddin Hoca’nın samanlıkta kaybettiği iğneyi aydınlık diye sokakta araması gibi öteki partilerde arıyorsunuz. Bu konuda ne yapacaksınız bu kişileri yargılayabilecek misiniz? İkincisi, öteki 81 kişi kim? O davada Ahmet Küçükbay’ın adını verdiği 81 kişinin arasında AKP’li var mı?”
Balbay, İzmirli işadamı Ahmet Küçükbay’ın itiraflarının FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili ipuçları verdiğini belirterek şöyle dedi:
“AKP’ye soruyoruz: Ahmet Küçükbay’ın iş merkezi AKP’nin İzmir İl Başkanlığıydı. O dönem sordum, yeniliyorum: AKP o dönem ne kadar kira verdi? Kira kontratı var mı? Kaç yıl orada bedavaya kaldı? Yıllarca binasını il başkanlığınız olarak kullandığınız Küçükbay’ın itiraflarına ne kadar kayıtsız kalacaksınız?”